HomeJobUZA zet in op gespecialiseerde zorg voor verzilverende regio

UZA zet in op gespecialiseerde zorg voor verzilverende regio

De regio rondom het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) verzilvert. Hierdoor groeit de vraag naar acute, gespecialiseerde geriatrische zorg. Het UZA komt nu met een volwaardig universitair geriatrisch zorgprogramma als antwoord.

Door stijgende verzilvering (aandeel 80-plussers binnen de groep 65-plussers) van de UZA patiëntenpopulatie is er toenemende nood aan derdelijnszorg voor patiënten met een complex geriatrisch profiel. Het centraliseren van deze patiënten in een volledig universitair zorgprogramma in het UZA, zorgt ervoor dat zij gespecialiseerde derdelijnszorg krijgen. Daarom engageert het UZA zich vanaf 2020 voor de uitbouw van een geriatrische afdeling en -daghospitaal naast de reeds bestaande consultatie geriatrie en de interne/externe liaisonfunctie. Binnen deze gloednieuwe afdeling ligt de focus op multidisciplinaire aanpak binnen een geriatrisch zorgplan, ergonomie en het waarborgen van excellente zorgkwaliteit, naast opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Om dit zorgprogramma mee vorm te geven, is het UZA nog op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen en paramedici met een groot hart voor geriatrische zorg. Neem gerust een kijkje op onze site www.uzatrektaan.be en wie weet bouwen we samen met jou aan onze ambities.

Het bericht UZA zet in op gespecialiseerde zorg voor verzilverende regio verscheen eerst op Metro.

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
25.1 ° C
26.5 °
23.2 °
43 %
4.1kmh
0 %
zo
25 °
ma
29 °
di
31 °
wo
25 °
do
26 °

Populaire Artikels