HomeJobTrakteren op kantoor ? Zo voorkom je een blunder-birthday

Trakteren op kantoor ? Zo voorkom je een blunder-birthday

Traktaties op kantoor zijn –haha- voer voor discussie. Kies je voor een exclusieve taart, vegan cake of home made wafels? De opties zijn eindeloos. Wat je ook kiest, deze do’s en don’ts houd je best in het achterhoofd.

1. Pols naar de policy

Ben je nieuw op kantoor? Leg dan je oor te luisteren bij je collega’s wat de bedrijfspolicy is op verjaardagen. Soms moet je immers niet zelf trakteren, maar word je getrakteerd. Het is handig als je dat soort zaken even op voorhand uitvogelt.

2. Overdrijf niet

Veel mensen willen op hun verjaardag graag in de spotlights staan, maar pas op dat je op kantoor niet overdrijft. Wie bijvoorbeeld in een groot bedrijf werkt, is niet verplicht om iederéén te trakteren. Beperk je liever tot je eigen afdeling, dat bespaart je een hoop geld. Geld dat je goed kan gebruiken wanneer je ’s avonds je verjaardag gaat vieren met vrienden en/of familie.

3. Dring je gezonde voorkeuren niet op aan het hele kantoor

Ben je zelf een health freak die vooral fruit en groente kiest als tussendoortje? Weet dan dat je redelijk uniek bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meeste mensen liever een stuk taart of een cake getrakteerd krijgen dan gezonde kost. Houd dat in het achterhoofd.

4. Houd het simpel

Het is verleidelijk om je collega’s te imponeren met de duurste koekjes van de hele stad of een selectie van exclusieve pralines. Weet echter dat dat nergens voor nodig is. Koffiekoeken van de bakker om de hoek zijn minstens even lekker, hetzelfde geldt voor een zelfgebakken cake, die ongetwijfeld in de smaak zal vallen.

5. Wees discreet

Wie zijn verjaardag graag uitbundig viert, wacht daar het best mee tot na de werkuren. Als je toch graag met je collega’s wil toasten, spreek dan best na de werkuren af. Zo stoor je de rest van je collega’s niet. Wie echt niet kan wachten tot ’s avonds, kan eventueel een verjaardagslunch op poten zetten. Origineel en leuk!

6. Breng je collega’s op de hoogte

Een traktatie die je zonder woorden op de keukenkast zet, mis zijn effect. Stuur dus een mailtje uit naar je collega’s om te laten weten dat je versnaperingen voorzien hebt en wat de reden is.

7. Speel niet zelf voor voedselkoerier

Om te voorkomen dat je taart een hele dag onaangeroerd blijft, is het geen slecht idee om zelf alvast een eerste stukje te proeven. Zo weten je collega’s dat ze mogen aanvallen. Ga zeker niet zelf rond op kantoor met de taart. Dat is behoorlijk tijdrovend en daar is je baas wellicht niet blij mee.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels