HomeJobSnel afgeleid? Verbeter de akoestiek op kantoor

Snel afgeleid? Verbeter de akoestiek op kantoor

Gemiddeld verliest een kantoorwerker per dag zo’n 86 minuten door allerhande afleiding. Nochtans is het niet zo moeilijk om dat probleem deels op te lossen. Door te investeren in een goede akoestiek op kantoor kan dit tijdverslies immers met 30 procent afnemen.

Dat is de conclusie van het Stress Research Institute uit Stockholm, die twee Zweedse kantoren aan een geluidsexperiment onderworpen hebben. Tijdens het eerste deel van het experiment werd de werkruimte uitgerust met geluidsabsorberende muren. In een tweede kamer werden er harde, minder goed isolerende materialen gebruikt.

Na een week werden de isolatie van de ruimtes gewisseld zonder medeweten van de proefpersonen. In elk van de ruimtes werd er even lang gewerkt, maar een week met een goede en een week met een slechte isolatie.

Wat blijkt? In de goed geïsoleerde ruimtes was er tot 30% minder afleiding. En ook de cognitieve stress daalde met 15 procent. Unieke conclusies, omdat het experiment in een authentieke omgeving heeft plaatsgevonden.

Voor werkgevers die verbouwingen op stapel hebben staan kan het dus geen kwaad om extra aandacht te besteden aan isolatie. Stress en afleiding zijn namelijk de grootste irritaties op de werkvloer die kunnen leiden tot een afname van de productiviteit.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels