HomeJob«Ons werk is zichtbaar op satellietbeelden »

«Ons werk is zichtbaar op satellietbeelden »

Wat uniek is aan de werking van Jan De Nul Group? Jonge mensen werken er samen in familiale sfeer aan projecten die de wereld veranderen. “Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 25ste verantwoordelijke voor de haven van Calais zou zijn”, vertelt Angelo.

Angelo van Tongeren is Junior Production Engineer. “Samen met verschillende diensten bereken ik op welke manier we het efficiënts baggerwerken kunnen uitvoeren. Daarbij bepalen we bijvoorbeeld welk schip het meest geschikt is om voor een bepaalde locatie het meeste m³ grond per uur te verplaatsen. Wanneer de werken dan uitgevoerd worden, volg ik ze op. Vaak ga ik één à twee weken mee aan boord van het baggerschip om na te gaan wat er beter kan. Daarnaast volgen we ook geotechnische projecten op, zoals de begroting van landwinningsprojecten, bijvoorbeeld havens of luchthavens. Ook hier bekijken we welk materiaal voor welke grond nodig is.”

Angelo heeft zo al een mooi stuk van de wereld gezien. “Een paar keer per jaar bezoeken we onze projecten. Zo ben ik al in Singapore en Calais geweest. Op verplaatsing merk ik dat onze job grote impact heeft op de omgeving. Weer thuis kunnen we de werken zelfs volgen op satellietbeelden.”

Samenwerken is cruciaal

Jonge mensen krijgen bij Jan De Nul Group al snel veel verantwoordelijkheid. “We werken samen in kleine teams aan grote projecten, dus onze job is best intensief. Toen ik hier anderhalf jaar geleden begon, dacht ik niet dat ik meteen verantwoordelijke voor de werken in de haven van Calais zou worden.”

Vooraleer Jan De Nul Group een nieuw project aangaat, wordt de omgeving van de werken grondig uitgekamd. Hiervoor krijgt het productieteam de hulp van geologen en calculatoren. “Geologen analyseren de grondgegevens om te bepalen welke voorzorgsmaatregelen we moeten nemen, bijvoorbeeld opspuitwerk bij havens. De calculator berekent de kosten van de verschillende schepen. Ik leg de verschillende gegevens ten slotte tezamen en bepaal welk schip het productiefst is voor de bodem in kwestie. Die samenwerking tussen verschillende afdelingen is noodzakelijk. Interactie met andere profielen zorgt immers voor een frisse kijk op het project. Er geldt hier sowieso een vlakke structuur. Ik kan met iedereen discussies aangaan. Onze open afdeling stimuleert het overleg.”


Waarom moet je solliciteren bij Jan De Nul Group?

  • Jan De Nul Group staat open voor nieuwe ideeën en moedigt creativiteit aan.
  • Je werkt mee aan grote projecten over de hele wereld die van maatschappelijk belang zijn, en dat in een no-nonsense sfeer.
  • Samenwerken met verschillende diensten is schering en inslag.
    Van collega’s met een andere achtergrond leer je immers het meeste bij.

«Op korte tijd heb ik in Indië, Singapore en Australië gewerkt»

Felix Bauwens, 27 jaar, Junior Production Engineer

“Net als Angelo volg ik de baggerschepen op in het buitenland. Ik bepaal de instelling van de schepen en stel de planning op. Daarvoor sta ik in contact met werknemers aan boord. Het is belangrijk om voortdurend mijn strategie bij te sturen op basis van hun nieuwe metingen of veranderende weersomstandigheden. Zo komen we samen tot het beste resultaat. Van nieuwe projecten waarvoor Jan De Nul Group zich kandidaat stelt, voorspel ik de productiekosten. Ik ben hier begonnen bij de technische dienst. Op korte tijd heb ik onder andere in Indië, Singapore, Mexico en Australië gewerkt. Dat was een erg leerrijke periode, en ik kan de kennis die ik in het buitenland heb opgedaan, ook goed gebruiken bij de productie.”

 

«Van mijn collega’s uit andere afdelingen leer ik het meeste bij»

Michèle Van den Berghe, 26 jaar, Geoloog

“Vanuit het hoofdkantoor in Aalst analyseer ik grondgegevens en maak ik een rapport op om de productie-ingenieurs te helpen met hun begroting of de grondingenieurs te adviseren rond opspuitingen. Om bodemsamples te nemen en prospectie te doen, ben ik ongeveer drie maanden per jaar in het buitenland. Mijn job heeft mij bijvoorbeeld al in Ghana, Marokko, Sumatra en Argentinië gebracht. Die afwisseling tussen de theoretische analyses en de werken in de praktijk vind ik net zo boeiend. Ik ben iemand die graag samenwerkt en overlegt, en zeker met collega’s met een andere achtergrond. Dan leer ik het meeste bij.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels