Vind ons op

Zita

OMG! Een job in het team Omgeving van stad Antwerpen

Job

OMG! Een job in het team Omgeving van stad Antwerpen

In Antwerpen leven vele ideeën over grote én kleine projecten.
Wie wil bouwen of verbouwen heeft daar – heel vaak – een vergunning voor nodig. Het team Omgeving is partner van elke (ver)bouwende Antwerpenaar. En zoekt dringend nieuwe collega’s.

«Hoe vraag ik een vergunning aan? Heb ik er wel een nodig? Met welke wetgeving moet ik rekening houden?» Op dat soort vragen biedt Wendy van het klantenteam een antwoord – aan de Antwerpenaar, maar evengoed aan architecten of immokantoren.


Antwerpen: een werkgever
met vele mogelijkheden


Opvallend: van opleiding is Wendy maatschappelijk werkster. Tot ze, zelf gebeten door de bouwmicrobe, op een vacature botste bij team Omgeving. Uit alles wat ze vertelt, blijkt dat ze helemaal op de juiste werkplek is beland.

«Leerbereidheid en interesses waren het belangrijkste», vertelt ze. En hoe ze in haar nieuwe functie alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen. De opleiding gebeurt stap voor stap. Dat Stad Antwerpen haar werkgever kon blijven, was een doorslaggevende factor voor Wendy om deze carrièreswitch te maken. De grootte en stabiliteit van de stad als werkgever blijken sterke troeven. Maar vooral: «Bij team Omgeving ben je al eerste op de hoogte van nieuwe projecten én bepaal je mee het toekomstig straatbeeld van de stad», klinkt het.


Omgeving: een team dat de stad
van morgen mee vorm geeft


Dat laatste is wat Thomas Bosmans als geen ander weet. Thomas is master in de architectuur. «Binnen mijn functie kijk ik vooral naar de ruimtelijke context van een project», vertelt Thomas. «Wat is de impact op de omgeving? Hoe zit het met mobiliteit? Past de architectuur in het straatbeeld? Als consulent treed je in dialoog met architecten. Je geeft hen advies op maat.»

Dat advies speelt een belangrijke rol in de beslissing of een project al dan niet vorm krijgt. «Met ons team zien we erop toe dat de harmonie in het straatbeeld bewaard blijft. Je werkt probleemoplossend en denkt aan het grotere geheel. Je blijft streven naar een ideale situatie. Het is een job met een grote verantwoordelijkheid, en de voldoening is groot», legt Thomas uit.


Gezocht: nieuwe collega’s

Meer dan 5.000 dossiers worden jaarlijks door Omgeving behandeld, en het aantal aanvragen blijft sterk stijgen. Team Omgeving zoekt daarom extra krachten.

«Ondanks de pittige werkdruk, hebben we een goede werk-privébalans», zeggen Wendy en Thomas. «We werken volgens flexibele werktijden in een 38-urenweek. Verlofperiodes kunnen we zelf invullen en in het weekend zijn we vrij.» En toffe collega’s? «Die krijgen we er gratis bij», lachen ze.


Heb je ook goesting om het Antwerpen van
morgen mee vorm te geven?
Kom dan team Omgeving versterken.


www.antwerpen.be/vacatures

Meer in Job

To Top