HomeJob«Na een jobday kunnen kandidaten met een nieuwe job naar huis gaan»

«Na een jobday kunnen kandidaten met een nieuwe job naar huis gaan»

Selor, het selectiebureau van de overheid, organiseert op 4 oktober een jobday voor jongeren. Op die dag kunnen jonge kandidaten kennis maken met verschillende overheidsorganisaties. Doen ze het goed, dat bestaat de kans dat de job meteen voor hen is.

«De jobday is interessant voor de kandidaten omdat ze eigenlijk een menukaart voor zich krijgen met daarop verschillende beschikbare functies», legt Koen Verlinden uit. Hij is verantwoordelijk voor Selectie en Rekrutering bij Selor. «Ze kunnen kiezen welke ze interessant vinden en meteen solliciteren. Solliciteren voor de jobs kan vanaf vandaag. De jobday zelf vindt op 4 oktober plaats.»

Wat zijn de voordelen van de jobday in vergelijking met een klassieke sollicitatie?
«De kandidaten gaan in gesprek met verschillende werkgevers, leren hen kennen en kunnen bij wijze van spreken de deur uitgaan met een contract onder de arm. Ze ontdekken ook de voorwaarden die het zo interessant maken om voor de overheid te werken. Het is een omgeving met veel doorgroeimogelijkheden en een grote verscheidenheid aan jobs.»

Waarom organiseert Selor zo’n jobday?

«Selor wil met de jobday een voortrekkersrol opnemen. De evenementen stellen onze klantorganisaties in staat om de vacatures voor dezelfde doelgroepen te bundelen. Door die gezamenlijke boodschap kunnen ze die sterker in de markt zetten.»

«Zo’n dag geeft ons ook de mogelijkheid om kandidaten testen te laten afleggen die hun loopbaan verder kunnen ontwikkelen. Dat zijn generieke testen per niveau. Voor de kandidaten die slagen is het een toegangsticket naar de specifieke proeven voor een job bij de federale overheid.»

Naar welke profielen zijn jullie op zoek ?

«We zijn niet naar een bepaald profiel op zoek. Op de jobday zijn heel diverse functies terug te vinden, dus het profiel is afhankelijk van de voorwaarden voor die specifieke job. Het kunnen IT’ers zijn, maar ook administratieve bedienden, dossierbeheerders of mensen voor een technische functie.»

Wat kunnen kandidaten leren uit zo’n dag?

«De kandidaten krijgen na de gesprekken feedback. Daarin komen zowel hun talenten als werkpunten aan bod, waardoor ze weten waar ze zich kunnen bijschaven. Als ze ervaring missen, kunnen ze zich wat meer inlezen.»

Alle informatie over de jobday vind je op selor.be.

Het bericht «Na een jobday kunnen kandidaten met een nieuwe job naar huis gaan» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels