HomeJobMuseumbezoeker hakt met paal in wereldberoemd schilderij

Museumbezoeker hakt met paal in wereldberoemd schilderij

De Tretjakov-galerij in Moskou heeft één schilderij minder van kunstenaar Ilja Jefimovitsj Repin. Een bezoeker beschadigde het doek ‘Ivan De Verschrikkelijke En Zijn Zoon Ivan Op 16 November 1581’.

Een bezoeker in de Moskouse  Tretjakov-galerij was zo dronken dat hij een paaltje pakte en plotseling begon te hameren op een schilderij van Ilja Jefimovitsj Repin. Het doek raakte op drie plaatsen beschadigd, maar gelukkig werden de hoofden en handen van de personages niet geraakt.

Drie jaar cel

Volgens de politie had de vandaal teveel wodka gedronken. De man riskeert nu drie jaar gevangenisstraf. Het olieverfschilderij uit 1885 is één van de duurste werken uit van de Tretjakov-galerie. Het toont Ivan de Verschrikkelijke, nadat hij zijn zoon in een aanval van woede gedood had. Het is ook niet de eerste keer dat het kunstwerk beschadigd wordt. In 1927 kerfde een man drie keer met een mes in het werk. Sindsdien staat het onder permanente beveiling, maar dat was niet voldoende om deze vandaal tegen te houden.

Het bericht Museumbezoeker hakt met paal in wereldberoemd schilderij verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels