HomeJobKnelpuntberoep onder de loep: tweetalig administratief medewerker

Knelpuntberoep onder de loep: tweetalig administratief medewerker

«Tweetaligheid is belangrijk om carrière te maken in België»

Véronique Cornelis (links),
Office Manager van ASAP in Anderlecht

“Als teamleider is het voor mij belangrijk dat ik me goed kan uitdrukken en kan communiceren met al mijn medewerkers, zowel in het Frans als het Nederlands. Aangezien we langs de Brusselse ring gelegen zijn, hebben we zowel Nederlands- als Franstalige klanten. Het is cruciaal hen te kunnen contacteren in hun eigen taal.”

“90% van onze klanten vraagt tweetalig personeel. In de Brusselse regio vind je bijna altijd werk als je tweetalig bent. Perfectie is niet nodig, maar een goede beheersing is wel noodzakelijk om een functie goed te kunnen uitoefenen. We letten zeker ook op de houding van de kandidaat. Deze moet beseffen dat tweetaligheid belangrijk is en vooral durven praten in de andere taal.”


«Heel wat jobs vereisen meertalige profielen»

Laurence Van Helshoecht (rechts),
consultant voor ASAP in Jette

“We hebben veel jobs die meertalige profielen vereisen. We hebben twee- en soms zelfs drietalige kandidaten nodig. In Brussel en de rand is het heel normaal om beide talen te gebruiken. Vooral voor administratieve functies hebben we veel openstaande vacatures waarbij tweetaligheid een must is. Onze klanten zoeken vooral kandidaten voor hun klantenservice, aftersales en support. Maar daarnaast hebben we ook vacatures voor receptionisten en administratieve functies in alle sectoren. Tweetaligheid is heel belangrijk en een echte troef.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels