Vind ons op

Zita

Job

In Nederland geniet je van de kortste werkweek

Elk jaar verhuizen tienduizenden Belgen naar het buitenland. De liefde achterna, op zoek naar een kwaliteitsvoller leven of gewoon omdat het kan. In de keuze van de bestemming laten we ons maar al te graag leiden door de levenskost en het weer, maar er is meer dan dat. Tenzij je gepensioneerd bent, is het geen slecht idee om de werkomstandigheden onder de loep te nemen.

De precieze arbeidsvoorwaarden hangen natuurlijk af van je werkgever, maar per land zijn er ook bredere tendensen waar te nemen. Eén manier om de dingen te analyseren is door te kijken naar het aantal gewerkte uren per week.

België doet het goed

En dat is precies wat de Organisation for Economic Cooperation and Development deed. Voor 38 verschillende landen ging de organisatie na hoeveel uur werknemers gemiddeld presteren per week, want dat verschilt nogal van land tot land. Wat blijkt? Wil je minder werken, dan hoef je het helemaal niet ver te gaan zoeken. Onze Nederlandse buren prijken namelijk bovenaan de lijst met 29,5 uur. Zij worden gevolgd door Denemarken (32,5 uur), Noorwegen (33,6 uur) en Zwitserland (34,6 uur). Oostenrijk (35,5 uur) deelt de vijfde plek met Italië (35,5 uur) en ons eigen Belgenland (35,5). De top tien wordt afgesloten met Ierland (35,6 uur), Zweden (36 uur) en Finland (36, 6 uur).

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top