HomeJobI Love My Job: Elke werkt voor Stad en OCMW Gent

I Love My Job: Elke werkt voor Stad en OCMW Gent

« Ik behandel de bewoners niet als een nummertje »

Wie? Elke Gabriël
Leeftijd? 35 jaar
Opleiding? Psychiatrische verpleegkunde
Functie? Psychiatrisch verpleegkundige bij Sociale dienstverlening – Woonbegeleiding
Organisatie? Stad en OCMW Gent

Wat houdt je takenpakket in?

Elke: «Dat is moeilijk om samen te vatten, want mijn taken zijn zo divers. Ik begeleid de 32 bewoners van wooncentrum De Baai op medisch vlak. Daar wonen mensen die hiervoor geen thuis hadden. Omdat zij vaak van alles hebben meegemaakt, en hygiëne of gezondheid soms niet de hoogste prioriteit heeft, ben ik er. Ik beheer hun medicatie, spoor hen aan om op tijd een afspraak te maken bij de huisarts of de tandarts en ga mee als dat nodig is. Verder plaats ik ook inentingen, verzorg ik wonden en voer ik gesprekken over bijvoorbeeld alcoholpreventie.»

Waarom doe je je job graag?

«Het contact met de bewoners is voor mij heel belangrijk. Ze hebben een zware rugzak, maar samen gaan we vooruit. Daarom wil ik een vertrouwensrelatie met alle bewoners opbouwen. Bij sommige duurt dat maanden, bij andere lukt dat niet, maar ik help hoe dan ook altijd. De dankbaarheid die ik in de plaats krijg, doet me stralen.»

Waarom is Stad of OCMW Gent een interessante werkplek voor verpleegkundigen?

«In een ziekenhuis krijg je een aantal kamers toegewezen waar een strikt takenpakket aan verbonden is. Hier ben ik vrij. Mijn overste vertrouwt mijn aanpak met de bewoners. Ik behandel dan ook niemand als een nummertje. Bij de Stad en het OCMW Gent leven we mee, denken we mee en voelen we mee met onze cliënten.»

Het bericht I Love My Job: Elke werkt voor Stad en OCMW Gent verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels