HomeJobI Love My Job: Chris werkt bij de lokale politie Antwerpen

I Love My Job: Chris werkt bij de lokale politie Antwerpen

«Als sportmonitor help ik nieuwe kandidaten bij de sportproef»

Wie? Chris
Leeftijd? 36
Opleiding? ASO
Functie? Inspecteur gerechtelijke afhandeling, sportmonitor en projectleider
Bedrijf? Politie Antwerpen

Wat houdt je job in?

«De dienst gerechtelijke afhandeling staat in voor de administratie van interventies in de stad Antwerpen. We roepen bijvoorbeeld de hulp in van het labo, laten in beslag genomen camerabeelden controleren en handelen bewijsmateriaal af.»

Hoe belangrijk is sport voor jou?

«Heel belangrijk! Ik vind het fantastisch dat ik die passie ook tijdens mijn job kan uitoefenen. Als sportmonitor help ik nieuwe kandidaten voor het politiekorps bij hun sportproef. Daarnaast doe ik als projectleider voorstellen rond work-lifebalance. Dankzij deze bijkomende taken verveel ik me nooit.»

Hoe gaat Politie Antwerpen om met de balans tussen werk en privé?

«In 2020 verhuizen we naar een nieuw gebouw ter hoogte van Berchem Station en daar zouden we alle collega’s sportactiviteiten willen aanbieden. Momenteel onderzoek ik samen met een werkgroep wat mogelijk is en kijken we hoe andere grote bedrijven dit aanpakken. We willen niet-sporters aan het sporten krijgen en sporters voorzien van de juiste begeleiding.»

Kan je zelf de richting kiezen van je carrière?

«Ik werk nu al zeventien jaar bij Politie Antwerpen en in die tijd heb ik extra verantwoordelijkheden gekregen die aansluiten bij mijn interesses. Ik volg nu zelfs een opleiding om hoofdinspecteur te worden.»

Het bericht I Love My Job: Chris werkt bij de lokale politie Antwerpen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels