Vind ons op

Zita

Job

Helft vrouwen vindt flexibele job doorslaggevend

Sinds er een einde kwam aan de strenge coronamaatregelen op de werkvloer, is er een ware ‘war on talent’ gaande. Werkgevers zijn druk op zoek naar nieuwe werkkrachten en twee derde van de werknemers denkt binnen de paar maanden elders een job te vinden als ze hun ontslag indienen. Voor bedrijven is het dus belangrijker dan ooit om, naast een correcte verloning, ook interessante extralegale voordelen aan te bieden. Flexibiliteit speelt daarbij een belangrijke rol.

Zo blijkt uit uit een nieuwe studie van LinkedIn dat 52% van de vrouwen zou overwegen om een job te verlaten of dat in het verleden al gedaan heeft indien een werkgever niet voldoende flexibiliteit biedt. Ongeveer een kwart liet bovendien weten dat ze sterker overwogen om van job te veranderen sinds werkgevers hun werknemers opnieuw verplichtten om terug te keren naar de werkvloer.

Mentale gezondheid

LinkedIn spreekt in dat kader van een massale ‘flexidus’. De resultaten geven duidelijk aan dat werkgevers die onvoldoende flexibiliteit willen bieden achter het net dreigen te vissen, zowel wat betreft nieuwe aanwervingen als het aanhouden van huidige werkkrachten. Bovendien gaf een derde van de ondervraagde vrouwelijke werknemers aan dat flexibele werkomstandigheden hun mentale gezondheid ten goede zouden komen.

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top