HomeJobEen plek met antwoorden op alle vragen over jouw professionele toekomst

Een plek met antwoorden op alle vragen over jouw professionele toekomst

Sinds maart verwelkomt het Beroepenpunt van Brussel elke dag 250 bezoekers die op zoek zijn naar persoonlijk advies over de arbeidswereld.

Iedereen helpen zijn of haar plaats te vinden in een professionele wereld die constant verandert. Dat is het doel van het Beroepenpunt van Brussel, dat sinds maart actief is. Een team van 45 experts zet zich elke dag in om van het Beroepenpunt dé professionele gids van de Brusselaars te maken.

Om bezoekers zo efficiënt mogelijk te begeleiden, is het Beroepenpunt gebaseerd op vijf grote pijlers: kiezen, leren, werken, ondernemen, bewegen. Heb je hulp nodig bij je beroepskeuze of carrière? Dan krijg je in het Beroepenpunt advies op maat. Het doel is iedereen op weg te helpen om zich autonoom te (her)oriënteren. Er is ook gedacht aan studenten en mensen die op zoek zijn naar nieuwe opleidingen. In het Beroepenpunt ontdek je namelijk een brede waaier aan studies en opleidingen om een heel leven lang je vaardigheden te ontwikkelen. Tot slot zijn ook ondernemers en zelfstandigen welkom in het Beroepenpunt. Zij vinden er opleidingen of documentatie met betrekking tot hun statuut.

Een gepersonaliseerde service

In het Beroepenpunt krijgt iedereen gratis, vrijblijvend en anoniem advies. Je kan bijvoorbeeld een individueel en vertrouwelijk gesprek met een consulent vragen, die alles in het werk stelt om je in de juiste richting te oriënteren. Er zijn 45 computers en 20 tablets ter beschikking om informatie op te zoeken en documenten af te drukken. Er staan ook digitaal geschoolde medewerkers klaar, om je verder te helpen mocht je vragen hebben. Om de Brusselaars zo goed mogelijk te gidsen, organiseren het Beroepenpunt en zijn partners tot slot ook het hele jaar door verschillende individuele en groepsactiviteiten.

Het bericht Een plek met antwoorden op alle vragen over jouw professionele toekomst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels