HomeJobEén op de zeven werknemers beleeft minder werkplezier door baas

Eén op de zeven werknemers beleeft minder werkplezier door baas

Maar liefst 13% van de werkende Nederlanders zegt dat zijn of haar baas van negatieve invloed is op het werkplezier. Dit blijkt uit een rondvraag van Acties.nl bij 1.014 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een op de tien bevraagden geeft aan door toedoen van de baas minder productief te zijn.

Opvallend genoeg zijn leidinggevenden vooral van slechte invloed op werknemers tussen de dertig en veertig jaar. Zo stelt 12% vanwege de baas minder gedaan te krijgen en gaat 16% door hun baas met minder plezier naar het werk.

Bromance

Ondanks de slechte invloed van leidinggevenden, zegt bijna een kwart van de bevraagden goede vrienden met de baas te zijn. Opvallend genoeg zijn mannen (28%) veel vaker dan vrouwen goed bevriend met hun baas (slechts 19%). Wanneer het om collega’s gaat, zijn de rollen echter omgedraaid. Zo zegt 63 van de vrouwen goede vrienden te zijn met één of meerdere collega’s, tegenover slechts 58% van de mannen.

Teambuilding

Een teambuilding is een uitgelezen moment om de band met je collega’s en leidinggevende(n) aan te halen. Helaas beschouwt een aanzienlijk percentage van de bevraagden dit soort initiatieven echter als een verplichting. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen. Zo zegt maar liefst 32% van de vrouwen bedrijfsuitjes als een verplichting te zien. Onder mannen is dit slechts 27%.

Het bericht Eén op de zeven werknemers beleeft minder werkplezier door baas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels