HomeJobEen management traineeship volgen? Niets dan voordelen

Een management traineeship volgen? Niets dan voordelen

Omdat niet iedereen een geboren leider is, voorziet een bedrijf vaak traineeships om beloftevolle starters de mogelijkheid te geven om zich snel binnen het bedrijf te ontwikkelen. Twijfel je of een traineeship iets voor jou is of denk je dat je er niets aan zal hebben? Deze voordelen zullen je zeker over de streep trekken.

Als trainee bekleed je een volwaardige functie, maar volg je ook een opleidingsprogramma. Hierdoor kan je als beginnende werknemer kennismaken met de verschillende leidinggevende rollen binnen een bedrijf. Het doel van het opleidingsprogramma is om je klaar te stomen en je de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen. We zetten even de belangrijkste pluspunten op een rijtje.

1. Je leert het bedrijf vanbinnen en vanbuiten kennen

Dankzij het traineeship leer je het bedrijf door en door kennen: van secretariaat tot sales en zelfs de klantenservice. Er is geen enkele dienst waar je niet mee in aanraking zal komen, zodat je een inzicht krijgt in wat een managementsfunctie kan inhouden.

2. Je bouwt een netwerk uit

Op korte tijd zal je een groot en breed netwerk opbouwen. Tegelijk met jou starten nog andere trainees, waardoor je meteen een basisnetwerk hebt. Omdat je op verschillende afdelingen zal werken, leer je iedere paar maanden een heel nieuw team kennen. Uiteindelijk zal je snel een groot deel van de organisatie kennen.

3. Je krijgt inzicht in je capaciteiten

Je zal vaak aan meerdere projecten op verschillende afdelingen werken. Hierdoor is je werk afwisselend en kom je erachter wat jouw sterke punten en krachten zijn en wat je leuk vindt. Op basis hiervan kan je dan weer je volgende opdracht kiezen.

4. Je leert al doende

Een management trainee programma lijkt misschien op een klassieke vorming, maar het belangrijkste verschil is hier dat je moet nadenken over echte werkgerelateerde problemen die vragen om snelle oplossingen.

5. Je leert samenwerken

Je zal in een team terechtkomen dat je de kneepjes van het vak zal leren. Maar je zal ook moeten leren samenwerken met alle medewerkers van je afdeling op verschillende niveaus. Op sommige dagen zal je misschien aan de zijde staan van het hoger management, op andere dagen zal je dingen moeten uitleggen aan je eigen team. Een behoorlijke uitdaging.

6. Salaris

Jouw trainee-salaris zal waarschijnlijk niet zoveel verschillen met iemand in een normale startersfunctie. Je zal van de eerder genoemde voordelen genieten, voor hetzelfde salaris als iemand in een startersfunctie. Je haalt er dus veel meer uit.

7. Je vindt je droomjob

Doordat je aan verschillende projecten hebt gewerkt, hebben jij en je leidinggevende een goed beeld van jouw capaciteiten. Hierdoor zal je leidinggevende je laten doorstromen naar de afdeling en functie waar jouw competenties helemaal tot hun recht zullen komen.

Het bericht Een management traineeship volgen? Niets dan voordelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels