HomeJobDit zijn de beste steden voor vrouwelijke ondernemers

Dit zijn de beste steden voor vrouwelijke ondernemers

Jaarlijks lijst Dell de vijftig beste steden ter wereld op voor vrouwelijke ondernemers in de Dell Women Entrepreneur Cities. Daarvoor kijkt de computergigant naar de impact die het lokale beleid heeft op vrouwelijke high-potentials en de lokale wetten en gewoontes. “Door beleidsmakers duidelijke cijfers te geven en op te roepen om actie te ondernemen, kunnen we het werkveld voor vrouwelijke ondernemers verbeteren. Dat zal omgekeerd ook een effect hebben op de economische vooruitzichten van steden. Want wat goed is voor vrouwen, is ook goed voor de economie”, stelt Karen Quintos van Dell. Dit is de top vijf:

1. New York

De stad staat net zoals vorig jaar bovenaan de lijst omdat ze niet alleen vrouwelijke ondernemers aantrekt, maar ze ook begeleidt bij het uitbouwen van hun bedrijven.

2. San Francisco

De Bay Area in San Francisco deelt het meeste geld uit aan bedrijven die opgericht zijn door vrouwen. Bovendien zit er in die bedrijven heel wat vrouwelijk talent.

3. Londen

In Londen hebben vrouwelijke ondernemers gemakkelijker toegang tot de markten en geld dan in andere steden.

4. Boston

Het Amerikaanse Boston scoort dan weer goed als operationele omgeving en in het aantrekken van vrouwelijke talenten.

5. Stockholm

De Zweedse hoofdstad is ten slotte een hoogvlieger op het vlak van technologie, wat het een interessante omgeving maakt voor vrouwelijke bedrijfsleiders.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels