Vind ons op

Zita

De werknacht van Ogun, werftoezichter bij TUC RAIL

Job

De werknacht van Ogun, werftoezichter bij TUC RAIL

Vandaag verandert onze rubriek ‘De werkdag van’ haar naam in ‘De werknacht van’. We gingen praten met de 43-jarige Ogun Kurtulan, werftoezichter bij TUC RAIL, die voornamelijk ’s nachts werkt.

22u

Ik begin aan mijn nacht door om 22u naar kantoor te gaan, het werk voor te bereiden en de nodige onderbrekingen van de spanning en het spoor aan te vragen. Zodra ik de toelatingen heb, zeg ik de aannemers dat ze aan de lijn mogen beginnen te werken.

23u30

Ik kom aan op de werf en contacteer de aannemers om het werk te organiseren. Het is gevaarlijk werk, je moet altijd waakzaam zijn en absolute prioriteit geven aan veiligheid. Op het terrein zorg ik ervoor dat de veiligheidsmaatregelen goed worden nageleefd.

2u

Momenteel werken we in Etterbeek aan bovenleidingen, rails en seinen. Het is echt teamwork en de sfeer is geweldig. We vertrouwen elkaar. Als we nieuwe collega’s verwelkomen, helpen we hen en leggen we alles uit. Net als in een familie.

4u15

Om 4u15 stoppen de werken en activeren we alles weer, zodat de eerste trein om 5u15 kan rijden. Vanaf 5u maak ik het dagverslag en bereid ik het werk van de volgende dag voor.

6u

Mijn dag zit erop. Ik hou van deze job, omdat ik elke dag iets anders doe en niet constant aan een bureau zit. Ik werk ook graag ’s nachts. Daarna slaap ik tot de middag en kan ik profiteren van mijn dag, samen met mijn kinderen en mijn gezin.

TUC RAIL is op zoek naar verschillende profielen. Kijk op
jobs.tucrail.be/nl

Meer in Job

To Top