HomeJobDe werkdag van een Business Analist bij Elia

De werkdag van een Business Analist bij Elia

Nancy De Smet is de verantwoordelijke van het team Business Analisten. Een Business Analist is van twee markten thuis. Ze moeten de noden van de business goed kennen en deze vertalen naar de IT-wereld.

8 u 00

“De werkdag begint. De Elia sites te Brussel zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Veel medewerkers maken hier dan ook gebruik van. Voor de site in Schaarbeek legt Elia zelfs een pendelbus in van het station naar het kantoor.”

10 u 00

“We stemmen af met de IT’er. Welke issues zijn er nog met de toepassing? Waar liggen de prioriteiten? Was alle info opgenomen in de briefing en waar kan het beter?”

11 u 00

“Nu volgt een overlegmoment met de business. De laatste opmerkingen over de toepassing worden genoteerd, maar niet alles wordt zomaar aangenomen. We verwerken alle informatie die we van de business en de IT’ers gekregen hebben, en bekijken wat wel en niet moet aangepast worden. We durven ook nee te zeggen.”

12 u 00

“Vrijdagmiddag gaan we na de teammeeting gezellig lunchen in Brussel. We trekken naar het nieuwe winkelcentrum Docks, dat vlakbij is, of blijven in ons modern bedrijfsrestaurant, waar we gezonde maaltijden kunnen krijgen. Hopelijk heeft iemand straks weer een zelfgebakken cake meegebracht, anders neem ik een stuk fruit dat Elia ons aanbiedt.”

14 u 00

“We hebben regelmatig seminaries met andere bedrijven. Ik vind het leuk om te netwerken en te leren van elkaar. Zo blijven we innovatief.”

17 u 00

“Vandaag stop ik al om 17u. Dankzij de flexibele uren ben ik het verkeer te slim af. Ik mag mijn laptop niet vergeten mee te nemen, want morgen werk ik thuis.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels