HomeJobCoworken in de ‘roaring twenties’

Coworken in de ‘roaring twenties’

Een coworkingspace hoeft helemaal geen stoffige, grijze of kale plek te zijn. Dat zou ook zonde zijn in een stad zoals Brussel dat zoveel indrukwekkende architectuur kent. Dat was ook de redenering van Spaces toen ze een voormalig artdecobankgebouw omtoverden tot een glamoureuze coworkingplek waarin je je meteen in de roaring twenties waant.

Als je uitgekeken bent op je home-office of vaste koffiezaak, kan een coworkingplek misschien wel de uitgelezen manier zijn om je productiviteit en creativiteit opnieuw te laten herleven. De plek waarop je je werk uitoefent, kan tenslotte een invloed hebben op je mindset en motivatie. Dus waarom niet eens een gedeelde werkplek uittesten?

Spaces biedt verschillende kantoorruimtes aan waar start-ups, scale-ups, freelancers en kmo’s aan de slag kunnen en elkaar ontmoeten. En het liefst bevinden die werkplekken zich in trendy en luxueuze gebouwen, zoals het geval is bij de ‘Spaces Stock Exchange’-werkplek. Daar kun je bijvoorbeeld copywriten, boekhouden of consulten vanuit de voormalige ‘Banque Agricole de Belgique’ van architect Henri Wildenblanck.

Vergaderen in kluizenzaal

Het prachtige artdecogebouw dateert uit eind de jaren twintig. De marmeren muren, glas-in-loodramen, donkere paneeldeuren en originele houten parketvloeren in visgraatmotief dragen bij tot de grandeur van de coworkingplek. Vergaderen in een oude kluizenzaal? Dat kan hier. De oorspronkelijke elementen werden zoveel mogelijk behouden en nauwgezet gerestaureerd.

De Spaces Stock Exchange telt 4.600 vierkante meter aan trendy coworkingplekken, designkantoren en vergaderruimtes. Het biedt een business club aan met 121 coworkingplekken die baden in natuurlijk licht door twee glazen koepels. Op de resterende zeven verdiepingen omvat de Spaces 103 trendy kantoren en zes vergaderzalen. Op de zevende verdieping biedt een terras een prachtig uitzicht op hartje Brussel.

Zeven Brusselse Spaces

Nu de combinatie van thuiswerk en werken op kantoor de norm geworden is, is de vraag naar flexibele (co)werkplekken steeds groter. Spaces speelt al sinds 2018 in op die toenemende vraag en verovert in sneltempo onze hoofdstad.

Na de opening van Spaces European District, zwaaiden enkele maanden later de deuren open van Spaces Brussels Auderghem. Spaces Stock Exchange bevindt zich in hartje Brussel en Gare Maritime, het verbluffende en bejubelde pronkstuk van Thurn & Taxis, huist enkele kantoorruimtes van Spaces. Intussen verscheen er daarbovenop ook al een locatie vlakbij het Justitiepaleis en een kantoorruimte bij de luchthaven van Zaventem. Begin deze maand opende dan weer het Manhattan center aan het Noordstation. De hybride en flexibele werkplek lijkt dus een blijvertje te zijn.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels