HomeJobBizidee, gratis en toch onbetaalbaar voor ondernemers

Bizidee, gratis en toch onbetaalbaar voor ondernemers

Heb je een gouden idee, maar weet je niet hoe je er je brood mee kan verdienen? Dan kan Bizidee je in de juiste richting duwen.

B izidee organiseert gratis workshops en events voor beginnende ondernemers. Zo leer je een ondernemingsplan opstellen en verschillende manieren van financiering kennen. “We laten je kennismaken met alles wat bij ondernemen komt kijken”, vertelt Philip Peeters, directeur van Bizidee. “Er is nog nooit zoveel hulp en financiering geweest voor start-ups, maar je moet wel weten waar aan te kloppen. Daarvoor zijn wij er. Wij bereiden je voor om financiering te zoeken en naar een incubator te stappen.

Maar Bizidee beloont ook zelf ondernemende Vlamingen. “Op onze site kan je een idee posten. Tijdens de ‘Nachten van de Inspiratie’ worden de ideeën met de meeste stemmen gepitcht. De winnaar krijgt een prijzenpakket van €4000.”

Droom die uitkomt

Start-ups heb je in alle vormen en maten, maar Philip merkt toch enkele trends op. “Veel ondernemers willen een behoefte in de samenleving invullen. De laatste tijd zien we veel communitymarketing, trendy foodinitiatieven, duurzame kledij, technologie voor financiën en gamificatie, bijvoorbeeld om opleidingen te vergemakkelijken.”

Volgens Philip is ondernemen een droom die uitkomt. “Op het einde van hun leven hebben veel mensen spijt dat ze hun dromen niet nagejaagd hebben. Ik raad iedereen die het voelt kriebelen aan om de sprong te wagen. Vandaag de dag hebben we in België een goed vangnet. En met een nieuw product of dienst maak je onze maatschappij een tikkeltje mooier.”

Dé gouden tip voor startende ondernemers is een goede oriëntatie. “Luister naar ondernemers met ervaring, maar probeer ook alles uit. Je ondernemingsplan is als een GPS, het helpt je op weg, maar tijdens de rit moet je je kunnen aanpassen. Leg je product ook zeker voor aan je doelpubliek. Feedback van klanten mag je niet in de wind slaan.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels