HomeJob«Bij ons kan je verder groeien»

«Bij ons kan je verder groeien»

Véronique Van de Peer is HR-manager bij uitzendbureau Synergie. Samen met haar team startte ze zo’n twee jaar geleden het Happy@Synergie-project. “In alle bedrijven wordt er voortdurend over groei en omzet gepraat, maar wij zetten bewust het welzijn van onze werknemers op de agenda.”

Happy@Synergie groeide op korte tijd uit tot een volwaardig onderdeel van het HR-beleid. “Alle werknemers kennen dit project, dat zelfs zijn eigen logo heeft. We organiseren kleine attenties, zoals fruit op het werk, ijsjes bij mooi weer of een plantje met de boodschap ‘Bij ons kan je verder groeien’. Een beetje aandacht van de werkgever kan immers wonderen doen. Daarnaast zetten we in op beweging. Eind 2016 kreeg elke werknemer een stappenteller cadeau. In samenwerking met Energylab kunnen we op een online platform onze vooruitgang volgen. Wanneer we een vooropgesteld doel van 150.000 km behalen, doneert Synergie een bijdrage aan Mobile School, een organisatie die onderwijs tot bij straatkinderen brengt. Dat goede doel is een extra motivatie om in actie te schieten.”

Internationale doorbraak

Samen sporten zorgt voor een betere teamspirit. “We merken dat onze collega’s zich meer betrokken voelen door samen aan sportevenementen zoals de Ten miles deel te nemen. Een fittere werknemer is ook beter gewapend tegen tegenslagen en laat makkelijker dingen los. Binnenkort wordt Happy@Synergie trouwens in de andere Europese landen van onze groep geïmplementeerd. Daar zijn we heel fier op!”

Maar Véronique laat het niet bij fruit en sport. “Tijdens het klassieke evaluatiegesprek wordt er uitgebreid over competenties gepraat, maar minder over hoe de werknemer zich voelt. Daar wilden we verandering in brengen met de ’S-Energiegesprekken’, een vertrouwenspersoon en een coach die teams helpt om stress te verminderen. En het werkt. We merken een openheid die er vroeger minder was. Iedereen weet dat hij zichzelf mag zijn.”

Het bericht «Bij ons kan je verder groeien» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels