HomeJob“Bij ENGIE is geen enkele werkdag dezelfde”

“Bij ENGIE is geen enkele werkdag dezelfde”

De groep ENGIE heeft als marktleider in de energietransitie verschillende entiteiten onder haar hoede. Vandaag zijn we te gast bij Nicole Balken van ENGIE Fabricom, die op zoek is naar ingenieurs en techniekers om het team te versterken.

Nicole is HR-manager bij ENGIE Fabricom: “Wij zijn een serviceafdeling. We houden ons niet bezig met de productie van elektriciteit, maar met verschillende diensten. De divisie INFRA is specifiek verantwoordelijk voor alles wat met infrastructuur te maken heeft, bijvoorbeeld spoorwegen, de beveiliging op luchthavens, signalisatie aan autosnelwegen, de infrastructuur van sluizen…”

Brabo

ENGIE Fabricom leidt dus heel uiteenlopende projecten. “Die afwisseling maakt het werk zo boeiend. We hebben kleinere projecten, maar ook werken van gigantische omvang zoals Brabo, een grootschalig tramproject in Antwerpen. Een ander pluspunt is het feit dat ENGIE Fabricom deel uitmaakt van de ENGIE groep. Er zijn kansen genoeg om door te groeien naar andere afdelingen”, weet Nicole. “Vacatures staan steeds open voor interne sollicitanten. Ook binnen je functie blijf je groeien. Technische opleidingen en softskills helpen je daarbij.”

ENGIE is op zoek naar verschillende niveaus en profielen, van arbeiders tot ervaren projectmanagers. “Wij bieden ook starters een kans. Het is wel belangrijk dat je bereid bent om je aan te passen aan de omstandigheden van de verschillende sites. Nachtwerk is geen uitzondering”, waarschuwt Nicole. Nieuwe medewerkers moeten ook teamspirit hebben. “Je werkt steeds in team samen en vaak moet je de krachten bundelen met collega’s van andere divisies. Het is geen overbodige luxe om op elkaar te kunnen inspelen. Bij ENGIE zijn zelfontplooiing en het loopbaantraject van elke werknemer erg belangrijk.”

Jobhappening

Om geïnteresseerden warm te maken, organiseert ENGIE op zaterdag 7 oktober een jobhappening in Antwerpen. “Hier leer je het bedrijf achter de vacatures echt kennen. Je kan een sollicitatiegesprek plannen met de recruiters, maar ook kennismaken met je toekomstige collega’s en line managers. Zo hoor je uit directe bron wat een job bij ENGIE inhoudt. Wij vinden het alvast een meerwaarde dat je zelf kan komen proeven van de bedrijfssfeer”, besluit Nicole.

Bij ENGIE vind je vast de job die bij jou past. Ontdek onze 400 vacatures op engie.be/jobs. Schrijf je alvast in voor de jobhappening via engie.be/jobhappening of sms “ENGIE” naar 8989.


Welke kwaliteiten heb je nodig om bij ENGIE te komen werken?

  • Flexibiliteit: ENGIE heeft veel verschillende klanten met verschillende eisen. Soms komt er nachtwerk bij kijken.
  • Teamspirit: je moet met iedereen kunnen samenwerken, ook met collega’s van andere afdelingen.

«We gebruiken uitstekend werkmateriaal»

Matthias Olbrechts, technieker bij ENGIE Axima

“Mijn afdeling staat in voor brandbeveiliging.
Ik monteer en onderhoud sprinklers in allerlei gebouwen. Het uitstekende werkmateriaal en de afwisseling van omgeving vind ik het boeiendst aan mijn job. Ik sta niet elke dag in dezelfde file (lacht).”

 

 

«Ik kom overal in België»

Nick Nees, elektricien bij ENGIE Fabricom

“Ik werk al vijf jaar bij ENGIE Fabricom waar ik beveiligingssystemen voor mijn rekening neem.
Zo kom ik overal in België: gevangenissen, havens… We werken afwisselend alleen en in team en die afwisseling verloopt heel vlot.”

 

 

«Nooit te oud om bij te leren»

Gert Clemens, technieker bij ENGIE Cofely

“Cofely houdt zich bezig met koeling- en verwarmingsinstallaties. Ik doe het onderhoud van de gebouwen van de stad Genk. Ik werk elke dag twee uur in het zwembad, maar spring ook bij in bijvoorbeeld C-mine en het stadhuis. In team werken vind ik het leukst. Op die manier leer ik bij van mijn collega’s. En je bent nooit te oud om te leren.”

 


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels