HomeJobAmerican Airlines bant geiten en egels als ‘troostdieren’

American Airlines bant geiten en egels als ‘troostdieren’

Passagiers van American Airlines mogen geen geiten, insecten en egels meer meenemen op de vlucht om hen gerust te stellen. Pony’s zouden wel nog toegelaten worden, tenminste als ze getraind zijn als assistentiedieren.

American Airlines heeft een opmerkelijk lijstje de wereld ingestuurd. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil iets doen aan de eindeloze lijst aan dieren die door mensen op de vlucht worden meegenomen om hen troost te bieden. Daarom zijn havikken, kippen, spinnen, fretten, egels, geiten en insecten niet meer toegelaten in de ruimtes voor passagiers.

Vluchten met ‘troostdieren’ nemen sterk toe

Er woedt al langer een discussie rond troostdieren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de aanwezigheid van een bekend dier angstaanvallen en depressie bij mensen kan tegengaan. Daarom worden ze in bepaalde gevallen toegelaten op een vlucht. Maar dan moet er minstens 48 uur op voorhand toestemming aangevraagd worden en moeten de dieren gevaccineerd zijn en met mensen omkunnen.

Maar de laatste jaren is het aantal ‘troostdieren’ exponentieel gegroeid. Tussen 2016 en 2017 steeg het aantal ‘begeleide’ vluchten met 40%. Daarom is het extra vreemd dat de luchtvaartmaatschappij liet weten dat pony’s wel nog welkom zijn op hun vliegtuigen. Ze moeten dan wel een training als assistentiedier hebben ondergaan.

Het bericht American Airlines bant geiten en egels als ‘troostdieren’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels