HomeJobAfgestudeerd? Waarom niet een job bij de FOD Financiën?

Afgestudeerd? Waarom niet een job bij de FOD Financiën?

Net je diploma behaald en op zoek naar werk? Al eens gedacht aan werken bij de FOD Financiën? Deze overheidsdienst is de grootste van België met ongeveer 22.000 medewerkers. Juristen, economisten, informatici, douaniers, e-auditeurs en anderen vinden er een job naar wens. Alleen al in 2017 werden 887 personen aangeworven en deze tendens zet zich de komende jaren verder.

Je kan op twee manieren bij de FOD Financiën worden tewerkgesteld:

  1. Als Rosetta: dit is een startbaanovereenkomst van bepaalde duur voor jongeren onder de 26 jaar. Dit contract kan eventueel worden verlengd en biedt de pas afgestudeerden een leuke eerste werkervaring. De aanwervingen gebeuren enkel en alleen op basis van het cv en na een interview. Hier komen dus geen testen aan te pas.
  2. Als statutaire ambtenaar: wens je er carrière te maken op lange termijn, dan moet je slagen voor de Selor-testen (zie www.selor.be). Na een generieke screening (abstract en logisch redeneervermogen, postbakoefening en situationele beoordelingstest) een specifieke screening (verbaal en numeriek redeneervermogen) en een interview kan je aan de slag voor een carrière bij de FOD met uitgebreide doorgroeimogelijkheden.

 

De voordelen van een job bij de FOD Financiën ontdek je op www.jobfin.be

 

Het bericht Afgestudeerd? Waarom niet een job bij de FOD Financiën? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels