HomeJobAcht op de tien retailers plannen stevige (online) kortingen rond kerst

Acht op de tien retailers plannen stevige (online) kortingen rond kerst

Bijna 80% van de retailers zegt rond de kerstperiode grotere kortingen aan te bieden aan klanten. Een derde plant om specifiek online koopjes extra in de etalage te zetten.

Door de coronamaatregelen staan de retailers voor een kerstperiode als nooit tevoren. Veel fysieke winkels zijn dicht, waardoor de verkoop zich verplaatst naar de webshops. Om zich daar te verzekeren van voldoende klanten, plant 78% van de retailers grotere kortingen dan normaal, blijkt uit een rondvraag van Capgemini bij duizenden international handelaars en consumenten. Net niet de helft van de klanten geeft namelijk aan dit jaar meer via het internet te kopen.

Zo’n 93% van de handelaars anticipeerde daar al op en versterkte zijn online aanbod. Een derde zal ook specifiek meer kortingen voorzien voor producten in webshops. Tegelijk leeft bij meer dan de helft van de verkopers het idee dat hun producten niet op tijd of vertraagd bij de klanten zullen geraken, omdat de toeleveringsketen verstoord wordt. Een op drie zegt niets te kunnen plannen door de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt.

Opvallend is dat de impulsaankopen waarschijnlijk zullen dalen dit jaar. Zo’n 44% van de consumenten geeft aan voor zichzelf en anderen de voorkeur de geven aan essentiële producten. Pas daarna volgen cadeaus (35%) en verwennerijen (21%). Zo’n vier op de tien jongeren (18-35 jaar) heeft al wat geld opzijgezet om uit te geven op Black Friday.

Het bericht Acht op de tien retailers plannen stevige (online) kortingen rond kerst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels