HomeJob« Een loopbaan met betekenis bij KU Leuven »

« Een loopbaan met betekenis bij KU Leuven »

Bij KU Leuven lopen niet enkel professoren en studenten rond. Ook IT’ers en lassers kunnen er hun grenzen verleggen. En dat in een internationale omgeving, met aandacht voor ambities. Kies jij net als Yasmine voor een #kuleuvencareer?

U Leuven is een werkgever die je niet over het hoofd kunt zien. 13.000 professionals zetten er zich rechtstreeks en onrechtstreeks in om onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op topniveau mogelijk te maken.

Een hyperinternationale omgeving

Die medewerkers hebben meer dan 110 nationaliteiten. Door samen te werken met diverse collega’s en teams, hoef je België niet te verlaten om ver te reizen. En daar word je zelf ook beter van.

Een specifiek profiel is niet nodig om aan de slag te kunnen bij KU Leuven. Of je nu een starter bent of al jaren ervaring hebt, de grootste universiteit van België biedt een waaier aan functies. Ook als je geen hoger diploma op zak hebt, loont het de moete om de tientallen vacatures te doorbladeren.

Uitstekende work-life balance

Het is niet omdat je carrière serieus genomen wordt, dat de omgang met je collega’s dat ook hoeft te zijn. Het klimaat van innovatie en ondernemerschap stimuleert je om open te communiceren met je collega’s en er is zeker ruimte voor een avondje uit na het werk.
Een job bij KU Leuven valt perfect te combineren met een druk gezinsleven, want ook je persoonlijke noden en ambities zijn belangrijk voor deze werkgever.

Ontdek alle vacatures op kuleuven.be/jobs #kuleuvencareers


Welke voordelen biedt een job aan KU Leuven?

  • Veelzijdige werkgever: je kan hier terecht voor alle soorten functies en werkt samen met heel diverse profielen.
  • Hoger doel: je loopbaan krijgt betekenis wanneer je fundamenteel onderzoek en onderwijs mogelijk maakt.
  • Aangename sfeer: bij KU Leuven is samenwerken erg belangrijk. We proberen elkaar elke dag te inspireren.
  • Work-life balance: je wordt actief gesteund in het vinden én behouden van een goed evenwicht tussen werk en privé.

« Het verbaast me nog elke dag hoeveel experts hier werken »

Thierry, business analyst SAP

“Stabiliteit, maar wel in een boeiende en veranderende omgeving. Dat is KU Leuven voor mij. Ik heb 90 collega’s, alleen al voor SAP, onze software voor ondernemingstoepassingen. We zijn hier actief in alle mogelijke domeinen – logistiek, maar ook op de studentenadministratie of de sociale dienst, waarvoor ik net een project heb afgerond. Daar kon ik echt mijn eigen ding in doen, met een pak verantwoordelijkheden. Het verbaast mij nog elke dag hoeveel experts hier werken. Ik leer dan ook constant bij. Het is geweldig om te zien in hoe weinig tijd we hier zóveel kunnen bereiken.”

 

« Virussen en inzichten cultiveren »

Daisy & Evelyne, laboranten

“Meewerken aan een medische doorbraak – het is niet onze topprioriteit, maar het zou wel een meerwaarde bieden. Het belangrijkste is om al je werk goed te doen. Daarom zijn we hier ook blijven hangen na onze stage. Er komt veel meer maatwerk bij kijken dan in een ziekenhuis, waar meer automatisch gebeurt. En dat is fijn, die metier. Ook als laborant moet je goed in team kunnen samenwerken. Eén van onze taken is namelijk om samen met doctoraatsstudenten te brainstormen over oplossingen. Goede communicatievaardigheden heb je dus echt wel nodig.”

 

« De wereld redden is best complex »

Wouter, hoofd HVAC en sanitair

“Meewerken aan iets groter dan winst – dat is best belangrijk voor mij. Daarom ben ik teruggekomen uit de privésector. Als teamleider HVAC en sanitair werk ik nu mee aan levensbelangrijke labo’s en duurzame innovatie. Bijblijven met de laatste innovaties is dan ook een belangrijk deel van mijn takenpakket. Koeltechnieken zijn niet sexy, maar de complexiteit is bijzonder boeiend. Soms kan 0,5 ° C het verschil maken. Wist je, bijvoorbeeld, dat wij rekening houden met de noord- en zuidkant van een gebouw bij het installeren van verwarming- en koelinstallaties?”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels