HomeFriendsFarmalineGeen last meer van een opgeblazen gevoel tijdens de feestdagen!

Geen last meer van een opgeblazen gevoel tijdens de feestdagen!

Niets zo leuk als gezellig lang tafelen tijdens de feestdagen, maar dat gerommel in je buik, winderigheid en de zure oprispingen samen met een opgeblazen gevoel zijn voor vele mensen jammer genoeg een minder leuk gevolg.

Een opgeblazen gevoel kan verschillende oorzaken hebben.

  • Te weinig kauwen zorgt ervoor dat je grote brokken eten binnenkrijgt die moeilijk verteren. Ze gaan dan gisten waarbij er gassen ontstaan.
  • Koolzuurhoudende dranken zorgen ervoor dat je te veel lucht binnenkrijgt.
  • Gassen kunnen ook ontstaan door voeding die men niet goed verdraagt omwille van een allergie of intolerantie. Denk bijvoorbeeld aan koemelkallergie of glutenintolerantie.

Zeer belangrijk in het vermijden van een opgeblazen gevoel is een vlotte vertering en een goede darmflora. De natuurlijke formule van Antimetil helpt je om een optimaal spijsverteringsevenwicht terug te vinden in verschillende situaties: in geval van overdaad bij het eten of van verandering in voedingsgewoonten, bij zwangerschap en tijdens je reizen.

Gember en zijn gingerol

Gember staat bekend om zijn digestieve eigenschappen, omdat hij de gastrische en de galsecretie stimuleert en verschillende verteringsenzymen activeert. Dit zorgt voor een snellere vertering van voedingsmiddelen. Gember werkt ook in op de overdracht van bepaalde soorten informatie naar de hersenen (bv. onaangename geur). Zo vermijdt hij onaangename lichaamsreacties. Gingerol is een van de belangrijkste werkzame bestanddelen van gember. Zonder gingerol zou gember de meeste van zijn eigenschappen verliezen.

Enkele tips om een opgeblazen gevoel te vermijden:

  • Een klassieker is het langzamer eten en goed kauwen van de maaltijd, dit zorgt voor een vlottere vertering en laat je spijsvertering rustig op gang komen.
  • Vermijd zeker voedingsmiddelen waarvoor je allergisch of intolerant bent. Er bestaat tegenwoordig een hele waaier aan glutenvrije of lactosevrije producten.
  • Sommige voedingssupplementen bieden soelaas indien je het probleem niet verholpen krijgt door enkel je voedingsgewoonten aan te passen. Spijsverteringsenzymen kan je bij je maaltijd innemen waardoor het voedsel makkelijker verteerd wordt en onverteerde resten niet gaan gisten.
  • Het drinken van koolzuurhoudende dranken heeft een direct waarneembaar effect op het opgeblazen gevoel, drink het met mate of schakel over naar niet-bruisende alternatieven.
  • Vermijd kauwgom. Het zorgt dat je speeksel aanmaakt zonder dat je het nodig hebt.
  • Draag geen strakke kledij die op je maag of onderbuik drukt.

Wanneer je regelmatig last hebt van een opgeblazen gevoel, kan het zijn dat je darmflora verstoord is. Een overmaat aan ‘verkeerde’ bacteriën zorgt voor een mindere vertering of voor de productie van gassen. Een kuur met spijsverteringsenzymen herstelt de darmflora en bevordert de darmwerking.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels