HomeFriendsFailing ForwardFailing Forward: communicatieadviseur Noël Slangen

Failing Forward: communicatieadviseur Noël Slangen

«Denk niet dat iedereen naar je kijkt»

Wie? Noël Slangen
Leeftijd? 52
Studies? Geen. Gestopt in het vijfde middelbaar
Functie? Ondernemer en columnist
Bedrijf? Musebooks.com

 

Zelfs een topstrateeg en ervaren ondernemer speelt wel eens PlayStation. Of hoe communicatieadviseur Noël Slangen tegenslagen verwerkt.

Wat liep er mis in je bedrijf?

“Mijn vroeger bedrijf Groep C & Connect was marktleider in haar segment. Door mijn politieke hobby’s werd het bedrijf aangevallen en verloren we een klant die 30% omzet binnenbracht. Sommigen dachten dat we failliet gingen. Maar we ontwikkelden een nieuwe dynamiek en draaiden onze beste jaren ooit.”

Hoe onderneem je vandaag?

“Ondernemen is risico nemen. Ik ben dan ook nooit té voorzichtig. Zoals de meeste entrepreneurs weet ik niet hoe de lonen tot het einde van het jaar te betalen. Maar daar ben ik niet mee bezig. Wel focus ik me op ons fantastisch product en vooral… op de supertevreden klanten.”

Wat leerde je uit moeilijke momenten?

“Ik heb geleerd om even mijn verstand op nul te zetten. Dan kruip ik een paar dagen in bed. Ik wandel, speel PlayStation of ga eens goed eten met een lekker glas wijn. Vervolgens vlieg ik er weer in alsof ik opnieuw geboren ben.”

Wat is je beste advies aan ondernemers in moeilijkheden?

“Breng nooit de ruggengraat van je onderneming en je gezin in gevaar. Verder moet je er vooral voor gaan. Neem geen beslissingen uit schaamte of om wat anderen denken. Denk niet dat iedereen naar je kijkt. Zo interessant ben je niet. Mensen hebben echt wel andere dingen aan hun hoofd dan jouw moeilijkheden.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels