Vind ons op

Zita

VDAB

«Meer kansen in mijn favoriete sector»

Krijg je de kans om je loopbaan een nieuwe wending te geven via een opleiding? Niet twijfelen. Doen! Dat is het belangrijkste advies van voormalig vrachtwagenchauffeur Mieke Huygen.

«Toen VDAB me vroeg of ik een opleiding zag zitten, moest ik even slikken», weet Mieke Huygen (35) nog. «Ik zou gedurende drie jaar weer naar school moeten, studeren en groepswerken maken. En dat in combinatie met mijn gezin met twee zonen. Het leek me niet evident.»
Haar man schatte snel de waarde van deze unieke kans in. «Je krijgt de kans om je bij te scholen», moedigde hij zijn vrouw aan. «Die kans mag je niet aan jevoorbij laten gaan.»

Opleiding is juiste beslissing

Mieke heeft zeven jaar met de vrachtwagen gereden. Daarna had ze een tijdelijke job in een logistiek magazijn. «Ik deed verschillende jobs in de sector, deed veel praktische kennis op en toonde mijn doorzettingsvermogen.» Dit doorzettingsvermogen en de liefde voor logistiek komen nu van pas. Het eerste jaar van de opleiding is vooral theoretisch en intensief. Maar Mieke voelt dat ze de juiste beslissing nam. «Ik leer enorm veel, zowel over de logistieke sectoren waarin ik eerder werkte als over zee- en luchtvracht. Ondertussen krijg ik een werkloosheidsvergoeding, waardoor het ook financieel haalbaar is.»

Boeiend werken in logistiek

Na de opleiding en bijbehorende stages kan Mieke verschillende richtingen uit in haar favoriete sector. «Ik vind de logistieke sector zeer interessant. Als je erin werkt, zijn alle dagen verschillend. Voortdurend zijn er nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld wanneer producten niet op tijd klaar zijn, er files zijn, transporten aangepast worden… Het is tof om er elke dag voor te zorgen dat alles tot een goed einde komt.»
«Logistiek is wel een sector waarvan je moet houden, anders hou je het niet vol. Het vraagt soms veel van je en is allesbehalve een 9-to-5-job.»

Kansen om door te groeien

Liefst zou Mieke doorgroeien in de sector. De praktijkgerichte opleiding Logistiek Management kan haar hierbij helpen. «Ik had enkel een diploma Kantoor & Verkoop. Binnen twee jaar zal ik het diploma Logistiek Management hebben.»
Mieke haar droom? «Ik zou graag iets bereiken, bijvoorbeeld rond milieu. Het lijkt me fantastisch om mee te werken aan een logistieke oplossing, een optimalisering die beter is voor het klimaat.»

Het bericht «Meer kansen in mijn favoriete sector» verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in VDAB

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top