HomestartnativeTuc Rail«Bij TUC RAIL is werken een passie»

«Bij TUC RAIL is werken een passie»

TUC RAIL is een ingenieurs- en projectmanagementbureau dat gespecialiseerd is in spoorwegtechnologie en meewerkt aan het futuristische Delft Hyperloop-project. Methods Officer Anneleen Van Passel en Lead Design Engineer Karlien Berten werken allebei vol passie mee aan de mobiliteitsprojecten van de toekomst.

Grote infrastructuurwerken

TUC RAIL werkt hoofdzakelijk voor Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur. Het gaat vaak om grote investeringsprojecten, zoals de elektrificatie van lijnen, de aanleg van de Diabolo-verbinding naar de nationale luchthaven, de Liefkenshoektunnel voor goederenverkeer in de Antwerpse haven, … Momenteel wordt gewerkt aan een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge, maar ook aan het GEN tussen Brussel en Ottignies en tussen Brussel en Nijvel. Ook lopen er haalbaarheidsstudies die focussen op capaciteitsuitbreiding.

Innovatie

Bij TUC RAIL is innovatie heel belangrijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Universiteit Delft in het kader van het project Delft Hyperloop. Dat is een high-speed transportsysteem door quasiluchtledige buizen waarin voertuigen met passagiers of goederen snel en efficiënt naar hun bestemming kunnen worden gebracht. Deels zal dat ondergronds zijn, deels bovengronds. De samenwerking met Delft omhelst financiering, maar uit zich ook in concrete work packages. Zo was er het afgelopen jaar de vraag welke communicatiesystemen er nodig zijn tussen het voertuig, de buis en de infrastructuur. Een ander thema was veiligheid in tunnels, waarbij TUC RAIL zijn ruime expertise kon inzetten.

Duurzaam en snel

Samen met team Delft Hyperloop onderzocht TUC RAIL ook de mogelijkheden rond de energievoorziening van het hyperloopnetwerk. Er werd gezocht naar de ideale energiemix met de nadruk op het gebruik van duurzame energie, zoals de inzet van zonnepanelen. TUC RAIL houdt de vinger aan de pols van toekomstgerichte en duurzame mobiliteit!

Meer dan een job

TUC RAIL telt meer dan 1.000 werknemers. «Er is veel aandacht voor de werk-privébalans. Een leuke sfeer, zeg maar de fun-factor, is heel belangrijk. Hier voelt een job niet aan als werken, je kunt perfect van je job een passie maken”, zegt Anneleen. “Fijn is dat de projecten alle aspecten van de burgerlijke bouwkunde omvatten en dat we samen met andere disciplines steeds de best passende oplossing zoeken. Het zijn uitdagende, uiteenlopende en unieke projecten. We leren continu bij, het is ook voor mij een passie», aldus Karlien.

Kom werken bij TUC RAIL en bouw mee aan de toekomst van morgen. TUC RAIL zoekt verschillende profielen: Design Engineers, CAD Designers, Project Engineers, Site Engineers, Toezichters,…

Meer weten? Ga naar onze site: jobs.tucrail.be.

Het bericht «Bij TUC RAIL is werken een passie» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels