HomestartnativeStad AntwerpenZoom-In: Stad Antwerpen

Zoom-In: Stad Antwerpen

« Op de eerste rij om de stad duurzaam te ontwikkelen voor deze en volgende generaties»

Voor een duurzame stadsontwikkeling worden de talrijke bouwaanvragen in Antwerpen opgevolgd door sterke omgevingsambtenaren zoals Wim. Hij is op zoek naar collega’s die mee het toekomstige uitzicht van Antwerpen bepalen.

Samenwerken aan hetzelfde doel

Wim: «Antwerpen streeft ernaar om zich voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Dagelijks behandelt ons team vergunningen van de talrijke bouwinitiatieven die in Antwerpen genomen worden. Met een team van een twintigtal experten werken we samen aan hetzelfde doel en dat is duurzame stadsontwikkeling. In ons advies houden we dan ook steeds rekening met de gevolgen voor het leefmilieu en culturele, economische, esthetische en sociale gevolgen van een bouwinitiatief.»

Voor elk initiatief een kwalitatief advies

Wim: «Niemand mag zonder omgevingsvergunning bepaalde bouw- of renovatiewerken verrichten. Wij helpen onze klanten om te bepalen welke initiatieven uitgevoerd mogen worden. En die klanten zijn talrijk. Zo werken wij voor alle bouwheren, stadsdiensten, architecten, ontwikkelaars, overheden en instellingen… die een ruimtelijk advies wensen en die aanvragen voor stedenbouwkundige vergunningen indienen.»

Een inspirerende leidinggevende voor een expertenteam

Wim: «Als omgevingsambtenaar ben ik in de eerste plaats adviseur. Ik begeleid ook de consulenten in mijn team bij hun adviezen. Zo bewaak ik dat alle adviezen in lijn zijn en dat ze op een heldere manier toegelicht kunnen worden naar de klant en alle betrokkenen.»

Stad Antwerpen, een boeiend ‘bedrijf’ om voor te werken

Wim: «Er mee voor kunnen zorgen dat de stad zich duurzaam ruimtelijk ontwikkelt, dat maakt deze job boeiend en aantrekkelijk. Dat in de stad daarenboven een immense hoeveelheid expertise huist, dat maakt elke dag voor mij de moeite waard. Wil jij ook mee werken aan de duurzame ontwikkeling van de stad? Dan zit je als leidinggevend architect omgevingsvergunningen alvast op de eerste rij.»

Meer weten? www.antwerpen.be/jobs

Het bericht Zoom-In: Stad Antwerpen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels