HomestartnativeEliaI love my job: Frédéric Capron werkt voor Elia

I love my job: Frédéric Capron werkt voor Elia

«Een snel evoluerende sector vol interessante uitdagingen»

Wie? Frédéric Capron
Leeftijd? 42 jaar
Functie? Assets IT Project Manager
Bedrijf? Elia

Wat houdt je functie precies in?

«Als Assets IT Project Manager hou ik me vooral bezig met toepassingen voor het onderhoud van de installaties in het Elia-netwerk. Ik beheer verschillende soorten IT-projecten, zowel interne ‘homemade’ softwareprojecten als softwareprojecten ontwikkeld door externe bedrijven. Ik ben sinds mei aan de slag bij Elia. Mijn integratie is heel goed verlopen, dankzij het efficiënte onthaaltraject voor nieuwe medewerkers.»

Wat vind je het leukst aan je job?

«Elia is actief in de elektriciteitssector. Een sector die voortdurend evolueert en voor nieuwe uitdagingen staat, vooral wat betreft nieuwe manieren om elektriciteit te produceren zoals offshore windturbines. Ik waardeer de mix van intern projectbeheer en het beheer van externe softwareaankopen. Door samen te werken met programmeurs, analisten en testers kom ik elke dag in aanraking met alle IT-domeinen. Elia is een uiterst dynamisch bedrijf. Er staan ons veel uitdagingen te wachten en we moeten dan ook nu al de toekomst voorbereiden.

Waarom wou je bij Elia gaan werken?

«Naast de verscheidenheid aan projecten is Elia een stabiele, gevestigde onderneming waar je je carrière op lange termijn kan plannen. Er zijn ook veel voordelen voor werknemers, zoals een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering voor het hele gezin. Ook telewerken zit ingebakken in de bedrijfscultuur. Mijn collega’s en ik werken gemiddeld één dag per week thuis. Dit alles maakt Elia een heel interessante werkgever.»

Wat is je advies voor mensen die willen solliciteren bij Elia?

«Niet twijfelen! Er zijn heel wat vacatures, vooral op het gebied van IT. En tal van mogelijkheden om te groeien binnen het bedrijf. We zijn actief in een dynamische sector in volle bloei, en er staan ons in de nabije toekomst nog veel uitdagingen te wachten (energietransitie, digitalisering, enz.).»

Solliciteer via www.elia.jobs/nl

Het bericht I love my job: Frédéric Capron werkt voor Elia verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels