HomeNieuwsLifestyleBritse diplomaat ontpopt zich tot Chinese volksheld na dappere reddingsactie (video)

Britse diplomaat ontpopt zich tot Chinese volksheld na dappere reddingsactie (video)

In het Chinese Zhongshan heeft een 61-jarige Britse diplomaat een Chinese vrouw van de verdrinkingsdood gered. Beelden van de reddingsactie zijn inmiddels tientallen miljoenen keren bekeken op sociale media. Consul-generaal Stephen Ellison kreeg meteen ook een heldenstatus aangemeten in China.

Op de video van omstaanders zie je een Chinese vrouw in het water struikelen. Ze kan duidelijk niet zwemmen en blijft uiteindelijk roerloos met haar hoofd naar beneden dobberen. Daarop duikt de Britse topdiplomaat volledig gekleed  in het water om het slachtoffer te helpen. Hij sleept haar naar een reddingsboei, waarna het duo aan wal werd gebracht.

Gespannen relatie

De actie van de Brit leverde hem de nodige lof op. Op de Chinese berichtendienst Weibo wordt de hashtag regende het complimenten voor de held van de dag. “Dat een man van zo’n gevorderde leeftijd een andere persoon uit het water haalt tijdens zulk koud weer, zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid, maakt hem een held en een gentleman”, luidde één van de vele lofbetuigingen.

De relatie tussen China en het VK staat tegenwoordig onder stevige druk vanwege de Britse kritiek op het Chinese Hongkong-beleid en het besluit om Huawei te weren uit het 5G-netwerk in Groot-Brittannië.

Het bericht Britse diplomaat ontpopt zich tot Chinese volksheld na dappere reddingsactie (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels