HomeNieuwsLifestyleBIZAR. ‘Pancake cereal’ is de nieuwste foodtrend op sociale media

BIZAR. ‘Pancake cereal’ is de nieuwste foodtrend op sociale media

De quarantaine doet wat met een mens. Velen onder ons weten niet wat gedaan met die extra vrije tijd en trekken dan maar de keuken in. De populairste recepten zijn ongetwijfeld zuurdesembrood en bananenbrood, maar er is meer. Ben je nog op zoek naar een overdreven zoet ontbijt, dan is ‘pancake cereal’ wellicht wat voor jou.

Pancakes kennen we intussen allemaal en ook ontbijtgranen zijn niet bepaald nieuw. Maar wat nu als je beide lekkernijen met elkaar combineert? We weten niet wie voor het eerst op dat geniale idee kwam, maar een ding is zeker: ‘pancake cereal’ is de nieuwste foodtrend waar iedereen op sociale media massaal mee geconfronteerd wordt.

Knapperig en fluffy

De naam verraadt het al, ‘pancake cereal’ is een combinatie van pancakes en ontbijtgranen. Concreet maak je je pancake-deeg zoals gebruikelijk. Zet een pan op het vuur en smelt hier wat boter in om je pancakes te maken. In plaats van het deeg in grote scheppen in de pan te doen, maak je kleine druppeltjes ter grote van een muntstuk. Zorg ervoor dat de kwakjes beslag ver genoeg uit elkaar liggen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bak de mini-pancakes kort aan beide kanten zodat ze knapperig zijn aan de buitenkant, maar nog lekker fluffy aan de binnenkant. Doe ze vervolgens in een kommetje en werk af naar smaak: melk, maple syrup, suiker, fruit… Het is maar net waar je zelf zin in hebt. Lepel je zelfgemaakte ‘ontbijtgranen’ nu zonder schroom naar binnen. Mocht je nog wat extra motivatie nodig hebben, dan trekt onderstaande video je zonder twijfel over de streep.

Het bericht BIZAR. ‘Pancake cereal’ is de nieuwste foodtrend op sociale media verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels