HomeNieuwsChinese misdaadauteur pleegde zelf viervoudige moord

Chinese misdaadauteur pleegde zelf viervoudige moord

De populaire Chinese schrijver en dichter Liu Yongbiao is gearresteerd omdat hij een viervoudige moord zou hebben gepleegd in 1995. De speurders kwamen hem op het spoor nadat hij een boek had aangekondigd over een schrijfster die verschillende mensen ombracht, maar altijd aan de politie wist te ontsnappen.

Yongbiao publiceerde al 22 jaar zijn verhalen en schreef al meer dan 200 miljoen woorden. Eén van zijn verhalen werd zelfs verfilmd in een televisieserie van 50 afleveringen. De realistische misdaadverhalen van de 53-jarige man werden gesmaakt door het publiek, maar nu blijkt zijn werk wel heel dicht tegen de realiteit aan te leunen.

‘De Adembenemende Schrijfster die Moordde’

In zijn meest recente bestseller ‘Het Schuldige Geheim’ kondigde Yongbiao een nieuw verhaal aan. Een vrouwelijke auteur zou daarin de hoofdrol spelen, die slinks aan de politie wist te ontsnappen, hoewel ze gruwelijke moorden had gepleegd. Dat boek zou hij uitbrengen onder de titel ‘De Adembenemende Schrijfster die Moordde’.

Op 14 augustus stonden de speurders dan ook voor zijn deur, want zij beseften dat niet zijn personage, maar hij zelf de dader was. “Eindelijk. Ik ben al jaren in angst op jullie aan het wachten”, zou Yongbiao gezegd hebben bij zijn arrestatie.

Dertienjarige kleinzoon

Yongbiao en een kompaan pleegden de viervoudige moord op 29 november 1995 in de Chinese stad Huzhou. Ze wilden hotelgasten beroven, maar een van de slachtoffers vocht terug en bekocht dat met zijn leven. Om die moord te verdoezelen zouden de twee daders ook de twee uitbaters en hun 13-jarige kleinzoon hebben vermoord.

Yongbiao wil zijn boek ‘De Adembenemende Auteur die Moordde’ nu van achter de tralies afwerken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels