HomeNieuwsBizarArcheologen ontdekken hoe piramiden gebouwd zijn

Archeologen ontdekken hoe piramiden gebouwd zijn

De wereldberoemde Piramiden van Gizeh spreken al eeuwen tot de verbeelding. Zelfs na 4.500 jaar hebben wetenschappers nog lang niet alle geheimen van de indrukwekkende bouwwerken achterhaald. Wel hebben ze nu een nieuw deel van het mysterie opgelost.

Dat de Egyptenaren kalksteen en graniet gebruikt voor de bouw van de piramiden is al langer geweten. Pittig detail: die stenen wegen meer dan 2,5 ton en werden uit een groeve gehaald, die op zo’n 850 kilometer van Gizeh ligt. Hoe die zware blokken ter plaatste geraakten, was dus een mysterie.

Tot nu, want archeoloog Mark Lehner is zeker dat hij een antwoord gevonden heeft. Hij heeft immers een oude papyrusrol ontdekt. Daarop staat beschreven dat arbeiders vanuit de Nijl kanalen hebben aangelegd, die eindigden bij een haven vlakbij de bouwwerf in Gizeh. Via boten konden de Egyptenaren dan de stenen vervoeren.

Deze bevindingen werden uit de doeken gedaan op de Britse zender Channel 4 in de documentaire ‘Egypt’s Great Pyramid: The New Evidence’.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels