HomeNieuwsActualiteitEen aardappel of UFO? Japanse stad in de ban van ‘mysterieuze’ ijzeren...

Een aardappel of UFO? Japanse stad in de ban van ‘mysterieuze’ ijzeren bal

Momenteel voert de politie van het Japanse kuststadje Hamamatsu onderzoek naar een grote, metalen bal. Het mysterieuze voorwerp is daar enkele dagen geleden op het strand aangespoeld. Tot nu toe lijkt niemand met zekerheid te weten wat het precies is en waar het vandaan komt.

De Japanse autoriteiten hadden al snel een veiligheidszone van 200 meter afgebakend. Hierdoor konden de experts het object grondig onderzoeken. Uit hun röntgenonderzoek bleek dat de bal vanbinnen hol is. De onderzoekers sluiten daarom uit dat het om een explosief gaat. Er rest nu alleen nog maar de vraag wat die ijzeren bal dan wél is….


Lopend onderzoek

Op sociale media wordt er alvast veel gespeculeerd: een UFO, spionageballon of misschien wel een reusachtige aardappel? Mensen op het internet laten hun fantasie de vrije loop gaan. Maar misschien is er wel een heel eenvoudige uitleg voor. Zo is de kans groot dat het om een afgedreven boei gaat. De Japanse kustwacht en het ministerie van Defensie zetten het onderzoek verder.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/wtf/een-aardappel-ufo-japanse-stad-de-ban-van-mysterieuze-ijzeren-bal

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels