HomeStad Hasselt001Heerlijk genieten in Hasselt

Heerlijk genieten in Hasselt

Wie Hasselt zegt, denkt meteen aan jenever. Hoewel die zeker de moeite waard is, heeft de Limburgse hoofdstad nog veel meer te bieden. Het is de ideale bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Gezellig winkelen, museumhoppen of culinair genieten, het is maar net waar je zin in hebt. En met de 48u-kaart krijg je er nog een hoop voordelen bovenop. Die 19,50 euro verdien je dubbel en dik terug!

Kunstig kuieren

Om met een cliché te beginnen: de 48u-kaart geeft je gratis toegang tot het jenevermuseum. Je komt er alles te weten over het drankje en uiteraard hoort daar een borrel bij. Wie het liever over een andere boeg gooit, kan binnenspringen in het Modemuseum. Vanaf 13 april kan je er terecht voor de expo ‘Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode’.

Zijn musea wat te gewoontjes? Ontdek dan de vele street art-pareltjes. Leuk weetje: Hasselt is de grootste street art-stad van België. Meer dan tachtig gevels werden versierd door internationale graffitikunstenaars, dus je bent wel even zoet. Download de gratis ‘Street Art Cities’-app voor alle details.

Natuurlijk!

In Hasselt is de natuur nooit veraf. In de grootste Japanse Tuin van Europa kijk je je ogen uit. Vanaf 31 maart gaan de deuren opnieuw open en geniet je er van de prille lente. Wil je de roze kersenbloesems niet missen, houd dan tijdens april de website in de gaten en plan je bezoek.

Ook tijdens Blossoming Herkenrode word je ondergedompeld in het natuurgeweld. Op 5, 6 en 7 april kan je op de abdijsite Herkenrode genieten van live muziek, lekker eten en originele kunstwerken. In combinatie met de Limburgse fruitbloesems staat dat garant voor een topweekend.

Winkelen en knabbelen

Een winkelsessie mag uiteraard niet ontbreken. Alle grote winkelketens zijn aanwezig, maar nog leuker zijn de intieme boetiekjes. Leg jezelf in de watten en zie je aankopen als een souvenirtje. Dankzij de 48u-kaart kan je in verschillende winkels een cadeau ophalen of korting krijgen. Zonde om daar niet van te profiteren!

Van shoppen krijgt een mens honger en ook daarvoor ben je in Hasselt aan het juiste adres. De dag start met een stevig ontbijt en een kopje koffie voor de nodige cafeïneboost. Met de 48u-kaart krijg je onder andere korting bij het Smaaksalon en Tarte Tatin. Het is nooit lang zoeken naar een leuk plekje. Lokale speculaas of een exotische Mai Thai: aan jou de keuze. Zij die even willen ontsnappen aan het stadsleven kunnen terecht aan het kanaal voor een heuse beach bar. En als de weergoden even tegenwerken, kan je je opwarmen in een van de gezellige cafeetjes.

Van hot naar her

Hasselt is niet reusachtig dus je kan je prima te voet verplaatsen. Hebben je benen nood aan rust, boek dan een Babbelfiets bij Toerisme Hasselt. De fietstaxi wordt bestuurd door een echte Hasselaar die je langs de mooiste trekpleisters loodst. Je 48u-kaart geeft je 50% korting op je rondleiding.

Met je kaart neem je bovendien gratis de bus in de omgeving van Hasselt. Schijnt het zonnetje? Spring dan op de fiets. Dankzij de 48u-kaart beschik je een hele dag over een gratis huurfiets. Ontdek de groene rand en vergeet niet om een Instagramfoto tussen de bloesems te maken. Perfect om je vrienden jaloers te maken!

Voor een overzicht van alle activiteiten en de voordelen van de 48u-kaart kan je terecht op www.visithasselt.be. Volg Toerisme Hasselt ook op sociale media of breng een bezoek aan het infokantoor in de Maastrichterstraat 59.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels