HomeFidea001Responsible Young Drivers organiseerde de 24ste Europese Nacht Zonder Ongevallen

Responsible Young Drivers organiseerde de 24ste Europese Nacht Zonder Ongevallen

Een goede chauffeur is een nuchtere chauffeur. Om iedereen daar nog eens aan te herinneren, organiseerde Responsible Young Drivers op 20 oktober voor de 24ste keer de Europese Nacht Zonder Ongevallen.

Voor de actie sloeg Responsible Young Drivers de handen in elkaar met een tiental discotheken in Vlaanderen. Onder meer de Versuz in Hasselt en de Carré in Willebroek schaarden zich achter het initiatief. In de dancings werden de feestvierders aangemoedigd om zich aan de alcohollimiet te houden. Het doel? Een alcoholvrij verkeer en een nacht zonder ongevallen.

Een gewaarschuwd chauffeur

De sensibiliseringsactie begon al vroeg op de avond. Nog voor het feestgedruis goed en wel op gang was, kregen de discotheekgasten de vraag wie er naar huis zou rijden. Op die manier werden ze op voorhand al gedwongen om stil te staan bij de terugrit. Bestuurders kregen een armband aangemeten en konden bij het vertrek naar huis aan de stand van Responsible Young Drivers bewijzen dat ze nuchter waren. Wie slaagde voor de alcoholtest, kreeg een goodiebag cadeau.

Groot succes

Deze editie van de Europese Nacht Zonder Ongevallen was een groot succes met bijna 1.000 deelnemers. Maar liefst 91% van de feestgangers die beloofde nuchter te blijven, was dat ook op het einde van de avond. Iets meer vrouwen bleken zich aan hun belofte te hebben gehouden dan mannen, respectievelijk 95 tegenover 90%. De mensen die toch niet nuchter waren, kregen de raad om het openbaar vervoer te nemen, of om een andere bestuurder aan te duiden.

https://www.fidea.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels