HomeFailing Forward001“Slapeloze nachten deden mij beseffen dat ik mijn schoenenmerk niet kon opgeven”

“Slapeloze nachten deden mij beseffen dat ik mijn schoenenmerk niet kon opgeven”

“Schoenen moeten elegant zijn wanneer ze elegant moeten zijn en praktisch wanneer ze praktisch moeten zijn.” Dat is de leuze van Charlotte Nyssen, oprichtster van Charlz Sway. Zij bedacht een schoen die je kan ombouwen van plat en praktisch tot elegant en torenhoog.

Hoe ben je op het idee gekomen voor Charlz Sway?
“In 2012 was ik net mama geworden van mijn derde kind en was ik voor mijn job bij Child Focus vaak onderweg. Ik draag graag hoge hakken maar met mijn drukke agenda waren die allesbehalve praktisch. Toen bedacht ik: “Wat als ik de hak van mijn schoen kan halen als het nodig is?” Ik deed research en ontdekte dat gelijkaardige schoenen enkel in Frankrijk bestonden, en je de hak er niet helemaal kon afhalen. Dan maar mijn idee zelf op de markt brengen! Al had ik geen ervaring met schoenen ontwerpen of ondernemen. Toch is het me gelukt. In het voorjaar van 2019 komt mijn aanpasbare schoen op de markt.”

Wat waren de reacties uit je omgeving toen je vertelde over je ondernemingsplannen?
“Iedereen was enthousiast over de schoen, maar de meeste mensen beschouwden Charlz Sway eerder als een hobby. Pas toen ik de ondernemingsplanwedstrijd van Bizidee won, namen ze mij serieus.”

Zou je andere ondernemers aanraden advies te vragen?
“Praten is belangrijk, als je het met de juiste mensen doet. Je hebt er nodig die je steunen, en die kritisch zijn en je goede raad geven. Maar aan mensen die je ondernemersplannen zomaar de grond in boren, heb je niks. Het vergt veel energie om je over die negativiteit heen te zetten.”

Hoe ga jij om met professionele tegenslagen?
“Ik heb een jaar lang met een vennoot gewerkt, die daarna uit het project is gestapt om persoonlijke redenen. Financieel en praktisch gezien was dat een enorme slag. Ik heb er nachtenlang van wakker gelegen. Toen besefte ik dat ik Charlz Sway nooit zou kunnen loslaten. Ik vind mijn schoen fantastisch en ik wil actieve vrouwen koste wat kost helpen. Die tegenslag werd dus eigenlijk de finale bevestiging om voort te zetten.”

Lees meer verhalen van ondernemers op www.metfalenenopstaan.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels