HomeFailing Forward001“Ik wou niet stoppen na een mislukt project”

“Ik wou niet stoppen na een mislukt project”

Miette Dierckx ken je misschien nog van Mijn Pop-Up Restaurant 2016. Met het tacorestaurant Jalapeno Loco werd ze uiteindelijk tweede, maar daar eindigde haar zin voor ondernemen niet.

Waarom heb je meegedaan aan Mijn Pop-Up Restaurant?

“Mijn vriend Willem en ik droomden al langer van een koffiehuisje of een klein restaurant. Een vriend schreef ons achter onze rug in voor het programma. Toen we opgebeld werden door de productie vormden we geen koppel meer, maar we besloten toch deel te nemen als vrienden. Zelf had ik niet veel horeca-ervaring. In het weekend hielp ik wel in de zaal van een brasserie.”

Je bent een heel jonge ondernemer, vind je dat een voordeel of een nadeel?

“Mijn leeftijd heeft zowel voordelen als nadelen. Als je jong bent, ben je nog iets zotter en durf je meer. Ik heb nog niet veel verplichtingen. Ik moet bijvoorbeeld geen huis afbetalen. Tegenover nieuw personeel heb ik als jonge ondernemer dan weer minder gezag.”

Tijdens je deelname aan Mijn Pop-Up Restaurant studeerde je nog, viel dat te combineren?

“Ik ben toen niet naar de lessen kunnen gaan, en heb al mijn examens in tweede zit afgelegd. Ik was wel voor alles geslaagd. Bij Willem verliep het moeilijker. (lacht) Vandaag de dag krijg je als zelfstandige student een voordelig statuut. Ik zou dat zeker aanraden, als je jong bent kan je meer combineren dan je denkt!”

Je werd uiteindelijk tweede, hoe voelde dat?

“Ik had een dubbel gevoel. Toen we aan het avontuur begonnen, dachten we dat we het niet lang vol zouden houden. Uiteindelijk hebben we het hele parcours mogen afleggen en hebben we zoveel geleerd. Achteraf hoorden we wel van de cyberattack. We wisten dus niet meer zeker of de stemming wel eerlijk was verlopen. Maar dat wrange gevoel heb ik gelukkig snel van me af kunnen schudden.”

Waarom ben je met een nieuwe zaak begonnen?

“Na Mijn Pop-Up Restaurant was ik heel moe, maar mijn omgeving pushte mij om toch voort te gaan met de tacos. Tegen mijn zin begon ik die zomer een foodtruck, die verlies maakte. Daarna was het niet evident om als zelfstandige een nieuw project te starten. Ik dacht dat een 9-to-5-job me goed zou doen, maar dat was niks voor mij. Na lang aarzelen opende ik dan mijn zomerbar Villa Loco en later ook de pop-upbar Bar Mimi, want ik wou niet stoppen na een mislukt project. Voor de toekomst heb ik nog veel ideeën. Misschien open ik wel een permanente zaak. Ik ga een grondig businessmodel uitschrijven, en dan zie ik wel weer.”

Lees meer verhalen van ondernemers op www.metfalenenopstaan.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels