HomeJobWerken voor een goed doel: Jan Verdée bij De Zuidpoort

Werken voor een goed doel: Jan Verdée bij De Zuidpoort

Hoe heet jouw goed doel en wat doe je er?

De Zuidpoort is een Gentse vereniging waar armen het woord nemen. We brengen mensen met en zonder armoede-ervaring samen. Samen bestrijden we armoede op een structurele manier. Net als De Zuidpoort zijn er nog 60 gelijkaardige verenigingen in Vlaanderen. Het Netwerk Tegen Armoede overkoepelt deze verenigingen. Ze maakt onze stem in Vlaanderen krachtiger.

Ik ben vrijwilliger en voorzitter van De Zuidpoort. In de raad van bestuur beslissen we over strategie, personeelszaken en financiën.

Wat motiveert jou?

Armoede is een schandalig onrecht, zeker in een welvarend land als België. Daarom vind ik het zo belangrijk om met onze vereniging een stem te kunnen geven aan mensen in armoede.

Als organisatie staan wij voor tal van uitdagingen. Ik vind het bijzonder boeiend om samen met de raad van bestuur een antwoord te vinden op deze moeilijkheden.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Jazeker ! In de eerste plaats zoeken we mensen met een luisterend oor tijdens onze ontmoetingsmomenten. Ook hebben we nood aan mensen om uitstappen mee te begeleiden, alsook iemand met verstand van fondsenwerving.

 


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels