HomeFriendsRecupelTip van de dag: wat doe je met afgedankte armaturen?

Tip van de dag: wat doe je met afgedankte armaturen?

Eenvoudig gezegd is een armatuur een constructie waar een lamp in past, met een elektrische voeding (meestal een snoer). Het is dus eigenlijk een elektro-apparaat. Die toestellen bevatten herbruikbare en zeldzame grondstoffen die we dankzij recyclage veel minder via vervuilende mijnbouw uit de natuur moeten halen.

Recupel verwijdert de gevaarlijke stoffen en recycleert 90% van de materialen, zoals plastic, ijzer, koper en andere metalen. Stoffen die als basis dienen voor weer nieuwe producten. Misschien krijgt een stuk van je oude armatuur ooit wel een nieuw leven als grondstof voor bijvoorbeeld een frietketel!

Waar breng je ze naartoe?

1. Is de armatuur stuk? Naar het recyclagepark!

Gooi op het recyclagepark geen armaturen bij het schroot in een metaalcontainer of in een andere container. Breng ze naar het Recupel-huisje, bij de andere elektro-apparaten. Dat is helemaal gratis.

Tip: snij het snoer niet af en maak de armatuur niet stuk, maar laat alles mooi in zijn geheel. Zo raken er geen materialen verloren.

Hier vind je de containerparken in je buurt.

Of naar het verkooppunt!

Bij aankoop van een nieuwe armatuur mag je de afgedankte exemplaren ook achterlaten in het verkooppunt.

Voor armaturen kleiner dan 25 cm ben je bovendien ook altijd welkom in winkels die RecyclePunt zijn. Hier hoef je geen nieuwe armatuur te kopen en kan je ze gratis afdanken.

2. Werkt de armatuur nog? Naar de Kringwinkel!

Bij een verhuis of renovatie bijvoorbeeld past een oude armatuur vaak niet meer in een nieuw interieur. Of wat doe je met armaturen van een erfenis? Meestal is er geen plaats voor in je huis, terwijl die spullen nog naar behoren werken. Breng ze naar De Kringwinkel. Daar is altijd wel iemand op zoek naar een mooi koopje. Hier vind je de Kringwinkels in je buurt.

Recupel

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels