HomeFriendsFarmalineZonder spierkrampen en vol energie de lente in!

Zonder spierkrampen en vol energie de lente in!

Niet alleen voor de natuur, maar ook voor jou is de lente een nieuw begin. Na de donkere winter kan je eindelijk weer volop genieten van veel daglicht en gezonde buitenlucht! Rechtstreeks daglicht helpt je om je biologische klok synchroon te laten lopen met de natuur. Bovendien maakt daglicht je energiek en gelukkig.

Gebruik je frisse lente-energie ook om de sporter in jezelf boven te halen. Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Niet alleen je lichaam profiteert hiervan, maar ook je geest krijgt hierdoor een flinke boost. Trek dus die hardloopschoenen aan of ga fietsen, zwemmen of wandelen.

Heb je vaak last van spierkrampen in je kuiten of je tenen? Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Onthoud dat zowel voor professionele als recreatieve sporters een gezond en evenwichtig voedingspatroon belangrijk is. Voldoende magnesium is daarbij essentieel.

Magnesium is een mineraal dat allerlei belangrijke functies vervult in het menselijk lichaam. Zo speelt het een rol in het energiemetabolisme en de spierfunctie en dus ook in het goed functioneren van het hart. We hebben dagelijks minstens 300 à 450 mg magnesium nodig.  Magnesium bevindt zich in onze voeding (noten, vis – en schaaldieren, bananen, donkere bladgroente…), maar toch hebben we hiervan vaak een tekort.

Hieronder vind je de belangrijkste signalen van een magnesiumtekort:

 • spierkrampen
  Spierkrampen overdag en ’s nachts komen vaak voor en zijn zeer pijnlijk, vooral als je er ’s nachts wakker van wordt.
  Ook zwangere vrouwen hebben heel vaak een tekort aan magnesium en hebben hierdoor last van spierkrampen gedurende de nacht.
 • stress, angst, slaapproblemen
  Magnesium speelt een belangrijke rol bij het minimaliseren van stress door het blokkeren van stressreceptoren die ervoor zorgen dat we depressief of angstig worden.
 • uitgeput, geen energie
  Magnesium is een bron van energie omdat het een positieve invloed uitoefent op het energiemetabolisme. Hierdoor verdwijnt je vermoeidheid en word je terug fit.

Vertoon je ook signalen van magnesiumtekort?

Haal het maximum uit je magnesiumsupplement dankzij Biocure Magnesium. Biocure Magnesium is hooggedoseerd aan magnesium en maakt het verschil dankzij een gepatenteerde maagsapresistente coating die zorgt voor een optimale en gecontroleerde opname van magnesium in het lichaam gedurende de ganse dag en nacht. Deze speciale coating is ook heel vriendelijk voor de maag.

BiocureProduct magnesium

Iedereen die signalen vertoont van een magnesiumtekort, van student tot bejaarde, is gebaat bij Biocure Magnesium. Het kan ook gebruikt worden bij zwangerschap en borstvoeding.

TIP

Woon je niet al te ver van het werk? Ga tijdens de lente en de zomer met de fiets! Je komt fris en energiek aan op je werk en bespaart heel wat brandstof.

magnésium

Als fietsen geen optie is, zorg dan voor voldoende beweging op het werk. Neem de trap in plaats van de lift, of probeer tijdens je middagpauze een kleine wandeling te maken.

 

Het bericht Zonder spierkrampen en vol energie de lente in! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels