HomeFriendsFailing ForwardFailing Foward: CEO Heidi Rakels

Failing Foward: CEO Heidi Rakels

«Elke dag loopt hier wel iets mis»

Wie? Heidi Rakels
Leeftijd? 49
Studies? Burgerlijk ingenieur computerwetenschappen
Functie? Ex-judoka, nu CEO
Bedrijf? GuardSquare

 

Heidi Rakels won een bronzen medaille als judoka op de Olympische Spelen in Barcelona. Maar vooral tegenslag maakte haar tot de CEO die ze vandaag is.

Wat loopt er soms mis in je bedrijf?

“In een bedrijf loopt er elke dag wel iets mis: mensen zijn ziek of je mist een deal. Bij onze opstart in 2014 kon een tegenslag zelfs het einde betekenen. Zo dreigden wij ten onder te gaan aan een rechtszaak van een Amerikaanse concurrent. Die zette gelukkig niet door.”

Hoe onderneem je vandaag?

“Ik ben minder perfectionistisch. Dat heb ik moeten loslaten omdat ik er aan ten onder ging. Het is normaal dat je elke dag problemen voorgeschoteld krijgt. Ik los ze met zo weinig mogelijk energie op. Ik leer voor de volgende keer en neem het niet meer emotioneel op.”

Wat leerde je uit moeilijke momenten?

“Ik heb geleerd dat hindernissen een deel vormen van het bedrijfsproces. Zag ik ze vroeger als tegenslagen, dan zie ik ze vandaag als opportuniteiten die ik zo efficiënt mogelijk oplos. Zo zijn we gegroeid naar een bedrijf met 30 mensen en 4 miljoen euro omzet in 2017.”

Wat is je beste advies aan ondernemers in moeilijkheden?

“Heb geduld en zet door, is mijn advies. Zelf leerde ik veel uit mijn sportcarrière als judoka, zoals mislukkingen ombuigen in successen. Ik stond in de halve finale in Sydney en verloor. Vervolgens verloor ik de strijd om de derde plaats. In Barcelona daarentegen lag ik er in de tweede ronde uit, om via de herkansingen toch nog Olympisch brons te winnen.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels