HomeNieuwsLifestyleUGGs brengt schoenbescherming op de markt die nog controversiëler is dan de...

UGGs brengt schoenbescherming op de markt die nog controversiëler is dan de laarzen zelf

Van Crocs tot Uggs: ‘lelijke’ schoenen zijn helemaal terug. Die laatste maakt goed gebruik van de hernieuwde trend en geeft de iconische UGG-laarzen een upgrade: de ‘UGGguard’. Die beschermende schoen, die je bovenop je UGGs draagt, is waterafstotend – en volgens sommigen simpelweg afstotelijk.

2022 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar dat de lelijkste trends van het begin van het decennium opnieuw verheerlijken. Beenwarmers, Crocs en de stinkende ballerina’s: ze zijn allemaal opnieuw in de mode. Ze ook de UGG-laarzen: de befaamde winterbotjes met witte pluisjes die meer lijken op een pantoffel dan op een schoen.

Waterproof

UGGs leert evenwel uit zijn verleden. Wie het begin van het decennium actief voor de geest kan halen, kan zich ongetwijfeld herinneren hoe verdomd onpraktisch die laarzen waren in de winter. Ze zagen er misschien lekker knus en warm uit, maar beschermen tegen de regen of sneeuw deden ze niet. Gevolg: als het ’s ochtends regende, waren je voeten de hele dag kletsnat en had je een rotdag voor de boeg.

In 2022 komt UGGs met een oplossing: de ‘UGGguard’, die «stijl en bescherming» biedt «tegen de natuurelementen.» Ze zien eruit als een rubberen minihoes die je over je UGGs moet dragen. In de Verenigde Staten gaan ze momenteel over de toonbank voor 50 dollar, ook in het Verenigd Koninkrijk zijn ze te koop.

Multi-inzetbaar

Praktisch zijn ze wel, maar niet iedereen is even overtuigd van de ‘UGGguard’. Op TikTok wordt de schoenbescherming alvast door verschillende mensen door het slijk gehaald. «Als je laarzen extra schoenen nodig hebben, koop dan andere schoenen», klinkt het onder andere. «Het is alsof Crocs en Uggs samen een baby maakten», reageert iemand anders – al dan niet enthousiast – op TikTok.

Toch zijn er ook heel wat fans die het nut van de schoen-bovenop-een-schoen inzien. Bovendien merkten sommige TikTokkers op dat je ze ook bovenop andere sneakers kunt dragen als bescherming. Een win-win.

@uscfashion

Have you tried the viral @ugg guards?#Ugg #UggBoots #UggSeason #UggLife #TiktokMakeMeBuyIt #UggGuards

♬ original sound – USCfashion

@i_m_t_e_o

Ugg guard !! #ugg #uggguard #outfit #fyp

♬ Mary Berry – Niko B

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/uggs-brengt-schoenbescherming-op-de-markt-die-nog-controversieler-dan-de-laarzen-zelf

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels