HomeNieuwsLifestyleWees niet zielig op Single’s day: acht voordelen van het vrijgezelle bestaan

Wees niet zielig op Single’s day: acht voordelen van het vrijgezelle bestaan

Op 11 november vieren we niet alleen het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar ook alle vrijgezellen. Het is naast Wapenstilstand namelijk ook Single’s Day. Het vrijgezelle bestaan wordt vaak voorgesteld als iets treurigs, maar alleen door het leven gaan kan ook heel waardevol zijn. Datingapp Fruitz zet acht redenen op een rijtje waarom single zijn zo geweldig is.

‘Hoe komt het dat je nog steeds geen lief hebt?’ of ‘Heb je al eens geprobeerd via een dating app?’: het zijn vervelende vragen die vrijgezellen maar al te vaak krijgen. Onze maatschappij focust zozeer op het ideaal van een relatie, dat het soms lijkt alsof single zijn een negatieve connotatie heeft. Uit recent onderzoek van de Southern Methodist University in Dallas & Michigan State University blijkt echter dat singles zich gelukkiger voelen dan personen in een liefdesrelatie.Vrijgezel zijn is dus zoveel waardevoller dan iedereen denkt en daarom zet Fruitz, de datingapp die populair is onder Gen Z, verschillende voordelen van het single leven in de kijker. Want naast het daten leuker en minder complex maken, wil de app ook tonen hoe belangrijk het is om jezelf te aanvaarden en waarderen, of dat nu als single is of niet.

1. Eindeloos bingewatchen

Als vrijgezel kun je urenlang je favoriete serie bingewatchen, want je hoeft je geen zorgen te maken over wat je partner wil doen. Geen eindeloze discussie over een dagje voor de buis hangen of bijvoorbeeld een gezellige wandeling maken, en ook geen gekibbel over welke serie of film jullie samen willen bekijken. Jij kiest!

2. Geen zorgen over vriendschappen

Je hoeft als single geen schrik te hebben dat je partner en vrienden het niet met elkaar kunnen vinden. Bovendien kan je je vriendenbende ook helemaal zelf kiezen. Stelletjes krijgen vaak ook de vrienden van hun partner erbij, of ze dat nu leuk vinden of niet. Als vrijgezel heb je ten slotte ook vaak meer tijd om je vriendschappen te onderhouden – tijd die anders naar je lief zou gaan.

3. Een betere nachtrust

Hecht je veel belang aan een goede nachtrust? Dan mag je van geluk spreken als single. Je kan uitgestrekt in het midden van het bed slapen en je hoeft met niemand te vechten over het deken. Ook van gesnurk, gewoel of te vroeg afgaande wekkers hoef je je niets aan te trekken.

4. Unieke me-time

Niet in een relatie zitten betekent eveneens veel meer tijd voor jezelf. Geniet van de tijd die je met niemand hoeft te delen en leer van jezelf te houden. Mensen gaan vaak een relatie aan om liefde te ervaren, maar van jezelf houden komt op de eerste plaats. Jezelf graag zien is de eerste stap om gelukkig te kunnen zijn met een ander.

5. Meer seks

Je zult het misschien niet geloven, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrijgezellen vaker seks hebben dan mensen in een relatie. Dat maakt je tijd als single perfect om te groeien in je seksleven en meer te ontdekken over je verlangens. En onthoud: wat je zelf doet, doe je altijd beter.

6. Je eigen agenda bepalen

Jij spendeert jouw tijd zoals jij het wil, want jij bent de baas. Wil je een dagje lang uitslapen of heb je zin om een daguitstap te maken naar een leuke stad? Je hoeft als single aan niemand verantwoording af te leggen.

7. Je eigen chef

Je mag kiezen wat je eet, waar je eet en wanneer je eet – of dat nu een opgewarmde lasagne in de zetel is of een fancy kaasplank met een glaasje wijn. Zeg dag tegen vervelend over en weer sms’en over wat de pot schaft die avond, zeg hallo tegen elke dag Deliveroo of vijf dagen op rij je lievelingsgerecht bereiden.

8. Eindeloos flirten en daten

Als single kun je ongegeneerd flirten en proeven van wat de wereld aan menselijke schoonheid te bieden heeft. Veel mensen in een vaste relatie denken met lichte nostalgie terug aan de spanning en vrijheid van het liefdesleven van een vrijgezel – al wil dat natuurlijk totaal niet zeggen dat een relatie saai is. Proef en experimenteer als single volop, maar onthoud: zonder wederzijdse toestemming gaat het feestje niet door.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/wees-niet-zielig-op-singles-day-acht-voordelen-van-het-vrijgezelle-bestaan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels