HomeNieuwsBizarVrouw uitgejouwd nadat ze heilige Mayapiramide in Mexico beklimt: «Steek haar in...

Vrouw uitgejouwd nadat ze heilige Mayapiramide in Mexico beklimt: «Steek haar in de gevangenis»

Een woedende menigte heeft een vrouw uitgejouwd die de heilige Castillo de Kukulcán, een wereldberoemde Mayapiramide in Mexico, beklimd heeft. In een video op TikTok is te zien hoe ze de regels niet respecteert en de treden bewandelt. Intussen schreeuwt een menigte herhaaldelijk het woord «gevangenis».

De video op TikTok heeft intussen al meer dan 3,4 miljoen views. Vele kijkers zijn verontwaardigd over het gedrag van de vrouw. Sinds 2008 is het tenslotte verboden om de heilige Mayatempel te beklimmen. Boetes schommelen tussen de 2.558 en 5.225 dollar, afhankelijk van de schade.

Op de beelden is te zien hoe de vrouw de tempel alsnog beklimt en een dansje doet bovenaan de piramide. Intussen hoor je een menigte «gevangenis» roepen, «steek haar in de gevangenis» en «offer haar». Wanneer ze opnieuw beneden is, wordt de vrouw bekogeld met waterflesjes en ander afval.

«Beschamend»

Ook de mensen die reageren onder de video zijn niet mals voor haar. «Waarom kunnen mensen zich niet gewoon gedragen», schrijft iemand. «Dit is zo beschamend voor haar en verschrikkelijk voor de mensen die iets heilig zo respectloos behandeld zien worden.» Iemand anders «hoopt dat ze gearresteerd werd.» Hier en daar verdedigen sommigen de vrouw, omdat je de trappen vroeger wel mocht beklimmen. «Niet vergeten dat er jaarlijks doden vielen omdat mensen van die trappen donderden», reageert een TikTokker daarop.

@angelalopeze

this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral

♬ original sound – angDit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vrouw-uitgejouwd-nadat-ze-heilige-mayapiramide-mexico-beklimt-steek-haar-de-gevangenis

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels