HomeNieuwsBizarVijf leeuwen breken uit Australische zoo: «Onze ergste nachtmerrie kwam uit» (video)

Vijf leeuwen breken uit Australische zoo: «Onze ergste nachtmerrie kwam uit» (video)

Vijf leeuwen, vier welpen en een volwassene, ontsnapten woensdagochtend uit de Taronga zoo in de Australische stad Sydney. De dierentuin kondigde onmiddellijk een lockdown aan en verplichtte bezoekers om in veilige zones te wachten. De leeuwen zitten intussen weer netjes in hun kooi, maar een familie, die een «Roar and Snore»-belevenis geboekt had, zal hun vakantie niet snel vergeten: «Stel je voor dat je plots oog in oog staat met een leeuw.»

Om 6 uur 30 woensdagochtend hadden vijf leeuwen hun eigen prison break. Dat meldt de Taronga zoo in een persbericht. Een «code one» werd meteen afgeropen, waardoor de zoo een tijdlang in lockdown ging. Om 7uur10 werd de politie gebeld, en tegen 9 uur ’s ochtends zaten de leeuwen opnieuw in hun kooi. «Alle personen ter plekke werden verplaatst naar veilige zones en er zijn geen gewonden bij de gasten of het perosneel. Alle dieren zijn nu terug in hun verblijf, waar ze nauw in de gaten gehouden worden», verzekert de zoo. Een van de welpen moest verdoofd worden, alle andere leeuwen zijn «kalm teruggekeerd».

Toch doet het incident wat vragen rijzen over de veiligheid van de zoo. Allereerst benadrukt de dierentuin dat de zoo zelf een eigen veiligheidsperimeter heeft, waardoor de leeuwen zich op geen enkel moment buiten die perimeter bevonden, laat staan buiten de zoo zelf. Een eerste rapport stelde dat het «gaat om een integriteitsprobleem met een omheining waardoor vijf leeuwen tijdelijk hun hoofdverblijf konden verlaten», klonk het verder. Een volledig, uitgebreid rapport volgt nog om te bevestigen dat de zoo verder «100% veilig is».

Nachtmerrie

In the Guardian getuigt een familie over hun nachtje in de zoo. Ze hadden het «Roar and Snore»-programma geboekt, dat op de website van de zoo beschreven wordt als een «nachtelijke ervaring» in een tent «met intieme ontmoetingen met dieren.» Alleen dreigde de overnachting net iets té intiem te worden.

Magnus Perri, een vader die er verbleef met zijn twee kinderen, vertelt dat hij ’s ochtends gewekt werd door het personeel die hem vertelde dat hij naar een veilige plek moest rennen. «Het alarm ging af en alle dierenverzorgers kwamen op ons aflopen en schreeuwden ‘code one, code one, iedereen moet uit zijn tenten’», zegt Perri. «We dachten dat het een oefening was, tot we iemand op de radio van het personeel hoorde zeggen dat de leeuwen ontsnapt waren. Dat was best choquerend – stel je voor dat je oog in oog staat met een leeuw – het was onze ergste nachtmerrie.»


Perri moest uiteindelijk anderhalfuur wachten in een veilige zone, vooraleer het terrein weer veilig verklaard werd. «We waren niet bang, het personeel was geweldig en de kinderen dachten dat we in een scène zaten uit Jurassic Park», zegt de vader.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vijf-leeuwen-breken-uit-australische-zoo-onze-ergste-nachtmerrie-kwam-uit-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels