HomeNieuwsBizarOok huisdieren eten steeds vaker vegan

Ook huisdieren eten steeds vaker vegan

Eet het baasje veganistisch, dan moeten de huisdieren volgen. Het is een trend die dierenartsen steeds vaker zien. Maar is dit wel zo gezond?

Veganisme zit in de lift. De impact op het milieu en ons lichaam zorgt ervoor dat we  dierlijke producten meer en meer links laten liggen. En ook onze lieve viervoeters krijgen dan een ander dieet. Het aanbod veganistisch eten voor katten en honden kent een forse groei in biosupermarkten en webshops. Niet allleen vanwege ethische redenen, maar ook omdat honden en katten vaker last hebben van voedselallergieën.

Carnivoren

Maar kunnen huisdieren wel leven zonder vlees? Experts hebben er hun twijfels over. Vooral het tekort aan voedingsstoffen baart dierenartsen zorgen. Volgens een studie van vakblad Nature zouden honden als omnivoren nog het makkelijkst kunnen overschakelen naar een veganistisch dieet. Katten daarentegen zijn rasechte carnivoren en zijn dus beter af met een vleesrijk dieet. Wie zijn viervoeter toch graag vegan maakt, kan altijd eens een kijkje nemen op de Facebookpagina Vegan Cats, die meer dan 7.000 leden telt.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels